Sv: Husmorfeil jeg stadig begår
Opprinnelig lagt inn av Hannamoren, her.
Jeg sliter med riskoker jeg da. Alle sier det er SÅ enkelt, aldri svir den seg, og den blir helt perfekt. Vel, ikke hos meg. Den svir fast i bunnen, blir hard og smaker ikke godt. Hvordan det er mulig, vet jeg ikke. Men jeg klarer det. Hver gang. Så nå ønsker jeg meg en riskoker til mikro fra Tupperware. Det kan jo ikke slå feil?
Tommelfinger regel: dobbelt så mye vann som ris, kok opp så slå av kokeplaten men la gryta stå på varmen med lokket på. Ikke rør rundt, bare la det stå og kose seg frem til vannet er borte og risen er klar.
Risgrøt derimot.. Omg, jeg er sikker på at toroposene inneholder de brune flekkene altså. Uansett metode, gryte, temperatur, ja hvanå så svir dritten seg (eller om jeg er heldig får den bare brune flekker i seg). Juhu.
|