Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Økologisk og diettmat

Diabetesvennlig bakst søkes

Økologisk og diettmat Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 30-07-09, 13:30   #1
Chanett
navnet sjemmer ingen
 
Chanett sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
Chanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt av
Standard

Diabetesvennlig bakst søkes

Ja, overskriften sier vel det meste.

Chanett er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 13:31   #2
Slettet bruker
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Diabetesvennlig bakst søkes

Sjekk ut oppskriftene på lavkarbo.no
Det meste der er diabetesvennlig så det holder.

  Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 13:50   #3
Gwen
Midtsommerprinsesse
 
Gwen sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Innlegg: 977
Gwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Diabetesvennlig bakst søkes

Denne er ganske mild mot blodsukkeret samtidig som den er smashing god for alle.

Sjokoladekake med mascarponekrem

150 g mørk sjokolade
100 g smør
18 gr Splenda (evt. 2 dl sukker om den ikke skal være diabetesvennlig)
4 egg
½ dl potetmel (20gr)
½ ts bakepulver

250 g mascarponeost (evt. Philadelphia light)
20 g Splenda (evt. melis om den skal være "vanlig")
1 ½ vaniljestang
Revet appelsinskall

Brekk sjokolade i biter og smelt den over vannbad. Pisk smør og Splenda hvitt, og tilsett eggeplommer og smeltet sjokolade. Sikt potetmel og bakepulver inn i deigen. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig i. Hell deigen i en smurt form, og stek den i ovnen ved 175 grader i 40-50 min.
Riv appelsinskallet fint, og skjær vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene med kniv, og bland dette i mascarponen sammen med Splenda. Sett kremen i kjøleskap til servering.

Tror jeg kom frem til at hele kaken pluss kremen inneholder rundt 80-90 karbohydrater.

__________________
2004 | 2005
Gwen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 14:40   #4
Chanett
navnet sjemmer ingen
 
Chanett sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
Chanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt av
Standard

Sv: Diabetesvennlig bakst søkes

Den så veldig fin ut, Gwen.

Chanett er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 15:05   #5
Slettet bruker
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Diabetesvennlig bakst søkes

Jeg kjenner på meg at jeg får tvangstanker om at jeg må bake Gwenkake. Med 86 % sjokolade. :sikle:

  Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 15:13   #6
Left
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Diabetesvennlig bakst søkes

Selskapssjokoladekake

2 egg
125 g Sukrin
1 1/2 dl soyamelk eller vanlig melk
200 g siktet speltmel eller hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
150 g smør
30 g hakkede pistasjenøtter til pynt
Smelt smøret og la det avkjøles noe. Pisk egg og Sukrin til eggedosis, og ha i melk. Bland alt det tørre, og sikt og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Bland inn smøret til slutt.
Stekes ved 180 grader i en rund springform (24 cm) i ca 30 minutter.
Glasur:
2 dl soyafløte eller matfløte
200 g kokesjokolade
Varm opp fløten til kokepunktet i en kjele. Ta kjelen av platen. Del sjokoladen i biter og ha den i fløten. La sjokoladen ligge en stund til den har smeltet. Rør godt rund til en glatt masse. Ha halvparten inni kaken, og resten som glasur på toppen og på sidene. Lag mønster i glasuren med en gaffel. Pynt med hakkede pistasjenøtter. Settes kjølig til glasuren stivner.


Bananmuffins

50 g smør
2 store, godt modne bananer, ca 250 g uten skall
150 g Sukrin
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g hvetemel
50 g Hi-maize usynlig fiber (kan byttes med hvetemel)

Pynt:
melisdryss
Smelt smøret og la det avkjøles noe. Mos bananene med gaffel, eller bruk en stavmikser. Rør i Sukrin, vaniljesukker, det avkjølte smøret og lett sammenpisket egg. Sikt i hvetemel, Hi-maize og bakepulver og bland deigen forsiktig sammen (rør så lite som mulig).

Sett muffinsformer utover på en stekeplate og fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøl og sikt over melis.



Spennende formkake

2 egg
150 g Sukrin
150 g mykt smør
250 g eplemos
225 g hvetemel
1 ts kanel
2 ts bakepulver
150 g rosiner
75 g hasselnøtter
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn det myke smøret. Bland så i eplemosen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland med rosinene og hakkede nøtter. Bland alt sammen til du får en jevn deig.
Ha kakedeigen i en godt smurt og strødd formkakeform eller brødform som rommer 2 liter.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 170°C i ca 1 time.
La kaken avkjøle litt i formen før den forsiktig hvelves ut. Strø over melis.

  Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 16:11   #7
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Diabetesvennlig bakst søkes

Opprinnelig lagt inn av smilefjes, her.

Sjekk ut oppskriftene på lavkarbo.no
Det meste der er diabetesvennlig så det holder.

Jeg skulle til å skrive det samme. De har en egen kategori for kaker og bakst, og der er det myye godt. Jeg har prøvd endel av det.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 21:53   #8
Gwen
Midtsommerprinsesse
 
Gwen sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Innlegg: 977
Gwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Diabetesvennlig bakst søkes

Opprinnelig lagt inn av Chanett, her.

Den så veldig fin ut, Gwen.

Den er veldig god.
Det er i utgangspunktet en kake jeg fant i et gammelt Kamille (?) og som jeg skrev om til "karbovennlig".

Opprinnelig lagt inn av smilefjes, her.

Jeg kjenner på meg at jeg får tvangstanker om at jeg må bake Gwenkake. Med 86 % sjokolade. :sikle:

Jeg har bakt den med 86% sjokolade og det ble veldig godt! Som regel bruker jeg halvt om halvt med 70% og 86%. Med en klatt av Mascarponekrem ved siden av er det akkurat passe søtt.

__________________
2004 | 2005
Gwen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 21:55   #9
Gwen
Midtsommerprinsesse
 
Gwen sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Innlegg: 977
Gwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smartGwen imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Diabetesvennlig bakst søkes

Her er flere oppskrifter jeg har hentet fra lavkarbo.no en gang i tiden.
Jeg har ikke prøvd de enda så jeg aner ikke hvordan de smaker, men tenkte jeg kunne lime de inn slik at letingen ble enklere.

Suksessterte

· 5 stivpiskede eggehviter
· 200 gr malte mandler
· 150 gr fruktose
· 0,5 ts bakepulver

Stekes ved 150°C til lys bunn.

· 5 eggeplommer
· 0,5 boks Viking melk
· 150 gr fruktose


Blandes i kjele og kokes til grøt, avkjøles. Rør inn
· 150 gr smør


Sara Bernhard

3 eggehv.
20-30 g splenda/natreen (må nok smakes til)
250 g finmalte mandler


200 g smør - mykt
20-25 g splenda/natreen
3 eggepl.
1 pl. reven kokesjokolade (sukkerfri/70%)


Glasur: 2 pl. kokesjokolade+2 ss delfiafett smeltes.

Stivpisk egehv. og tilsett søtt deretter mandler. Sett på bakepappir med ts (trykk de litt ned men det kan være en liten topp på). Stek på 160 gr. i ca. 10 min. Avkjøl
Pisk/rør sammen smør, søtt og eggepl til en smidig krem, tilsett sjokoladen og bland/pisk litt til.
Ta en god ts med smørkrem på undersiden av bunnene, form til en liten topp - avkjøl.
Dypp smørkrem-delen av kakene i glasuren (dette kan være litt klissete, men det er verdt det) og avkjøl . Kan fryses.


Ketolyse Ostekake

1 pakke grov kjeks
150 gram smør

125 g snøfrisk kremost
125 g naturell kremost
4 dl creme Fraiche
3 dl kremfløte
1 1/2 dl strøsukkererstatning (natreen)
10 gelatinplater
3 ss fun light sitronssaft

4 dl vann
1 dl fun light jordbærsaft
6 plater gelatin


Alle ingrediensene skal ha stuetemperatur. Saften blir mindre bitter ved oppvarming, derfor skal du først tilsette saften når den smeltede gelatinen er kjølnet. Andre sukkererstatninger og safttyper kan benyttes.
Knus kjeksene, og bland dem med smeltet smør. Trykk blandingen ut i bunnen på en springform med diameter 24-28 cm.
Rør ostene til en jevn masse med creme fraiche. visp kremfløten stiv med sukkererstatninen. Legg 10 gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter, og smelt disse deretter i 1 dl kokende vann. La gelatinen kjølne litt, og tilsett saften.


Weras sjokoladekake

400 g mandler, finmalt
50 g mørk sjokolade (70 prosent)
5 egg
100 g fruktose
2 ss kakao
2 ts bakepulver

100 g meierismør, romtemperert
100 g fruktose
1 ts vaniljesukker
2 eggeplommer

50 g mørk sjokolade (70 prosent)
1 ss vann
1 ts vaniljesukker
20 g smør
2 ts kaffepulver

Ha mandler og sjokolade i en foodprocessor og kjør til det er helt fint. Pisk egg og fruktose til stiv eggedosis. Bland inn mandler, sjokolade, kakao og bakepulver. Smør en rundt for med smør og hell kakedeigen i. Stek kaken på nederste rille på 160 grader i 30 minutter. Ta ut av formen og sett kaken til avkjøling.
Smør røres sammen med fruktose og vaniljesukker. Tilsett eggeplommene og bland det hele godt sammen. Ha alle ingrediensene i en kjele og varm det svakt opp, helt til alle ingredienser er blandet godt sammen. Avkjøl til lunkent. Del kaken i to og fordel fyllet på den nederste delen. Legg den andre kakedelen over og fordel sjokoladeglasuren på toppen.

__________________
2004 | 2005
Gwen er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:39.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no