Sv: Det kommer rødbeter fra kolonihagen i dag
Borsjtsj ala Mim
1 kilo eller mer med grytekjøtt med eller uten bein av okse
rødbeter (ca. 1 kilo, det er vel ca det som er i posen)
2 løk
3-4 g poteter
2 gulrøtter
2 løk
3 fedd hvitløk
saften av en liten sitron
1 dæsj tabasco
salt og pepper
evt 1-2 dl vodka
creme fraiche
Ha litt smør og litt rapsolje i en gryte, ha i kjøttet (deles i småbiter). Brun det lett, skrell rødbetene, del dem i småbiter, og hell over 2 l vann. La det småkoke 30 minutter, kjenn om rødbetene begynner å bli møre, ha i løk, gulrøtter, poteter ( i biter) hvitløk, sitronsaft og salt. Kok til alt er mørt, 15 minutter til, aknskje, ha i pepper og tabasco. Evt. Vodka. Server og ha en klatt creme fraiche i hver tallerken.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
|