Hjelp! "Timing" av bollebakst...
Jeg skal ha med boller til 17.mai-utsalget på skolen imorgen. Og de må selvsagt være nystekte og ferske. Men hvordan i all verden kan man styre, kontrollere og planlegge hevende gjærdeig?
Vi skal først på skolen kl. 08. Bitteliten tur hjem; så se på/hente storesøster i sentrum, til ca kl. 12. Mulig arrangement kl. 14 (men utgår trolig) og så stille på skolen kl. 1630 med ferdige boller.
Vanligvis forhever jeg deigen på varmekabelgulv på badet, ca 1 time. Elter den ned, baker ut og etterhever 30-45 min før steking. Men det er litt risikabelt å begynne å bake i ett-tiden når alt skal være ferdig kl. 1615 vel?
Noen tips? Kan man skippe noe, eller går det an å forsinke heveprosessen? Eller gjør det ikke noe om deigen hever i timesvis og går over alle sine bredder?
__________________
I'm on a seafood diet. Everytime I see food, I eat.
|