Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Hjemmelaget yoghurt

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 28-01-13, 08:24   #101
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Den kan stå opp mot 36 timer.
Jo lengre den står jo tykkere og surer blir den.
Den blir også tykkere med fetere melk.
Den bør settes i kjøleskap eller ut i kulden når den er ferdig.

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-01-13, 08:40   #102
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Konsistensen på yoghurten avhenger av flere ting, bl.a. hvilken startkultur man bruker. Visstnok. Det finnes mange. Ellers mye tips rundt om på nettet, f.eks. 5 ways to make thicker yoghurt. Gelatintrikset tenkte jeg på selv i går. Gelatin inneholder aminosyrer som er bra for magen, det må jo passe veldig godt i yoghurt. Kanskje man får en synergieffekt.

  Svar med sitat
Gammel 28-01-13, 10:21   #103
mkj
Off the map.
 
mkj sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 14.142
Blogginnlegg: 10
mkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Vi er ikke så glad i kulturmelk, men vi skal nok bli kvitt det. Snart bursdag, har en god oppskrift med kefir, da tenker jeg at jeg kan bruke noe av denne youghurten til det, den tyntflytende altså.

Og lapper går jo an.

Jeg tror jeg kanskje legger opp som youghurtprodusent. Vi bruker mye tzatziki, men det blir nå en del styr i forhold til å kjøpe ferdig tykk youghurt. Selve avrenningsprosessen er ganske klinete synes jeg.

Men moro å ha prøvd det.

__________________
røverunger 03 og 08
mkj er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-01-13, 10:47   #104
banana
Har ingen tittel
 
banana sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 7.147
banana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Opprinnelig lagt inn av mkj, her.

Vi er ikke så glad i kulturmelk, men vi skal nok bli kvitt det. Snart bursdag, har en god oppskrift med kefir, da tenker jeg at jeg kan bruke noe av denne youghurten til det, den tyntflytende altså.

Du kan blande inn syltetøy så får du "Biola". Kanskje ungene liker det.

banana er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-01-13, 10:49   #105
mkj
Off the map.
 
mkj sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 14.142
Blogginnlegg: 10
mkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Opprinnelig lagt inn av banana, her.

Du kan blande inn syltetøy så får du "Biola". Kanskje ungene liker det.

Ja, det var ikke dumt. Det elsker de jo.

__________________
røverunger 03 og 08
mkj er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-01-13, 15:16   #106
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Eg har to dagar på rad hatt yougurt blanda med blåbærsyltetøy, og litt honning og hakka hasselnøtter oppå. Det er veldig godt!

__________________
Jente 2003 og gut 2005
Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-01-13, 22:18   #107
Tiwas
Nybegynner
 
Medlem siden: Jan 2013
Innlegg: 8
Tiwas har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Opprinnelig lagt inn av Syrin, her.

Eg har to dagar på rad hatt yougurt blanda med blåbærsyltetøy, og litt honning og hakka hasselnøtter oppå. Det er veldig godt!

Jeg hadde veldig gode erfaringer med stevia-dråpene fra Funksjonell mat. Jeg er ikke veldig glad i vanlig yoghurt, men noen dråper med karamell ga følelsen av hjemmelaget karamellpudding. UTROLIG godt

Tiwas er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-01-13, 22:28   #108
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Stevia burde eg prøve ja, særlig til diabetikeren her

__________________
Jente 2003 og gut 2005
Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 01-04-13, 21:14   #109
LØM
Fullverdig medlem
 
Medlem siden: Apr 2013
Innlegg: 66
LØM har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Hei, hei.

I mon iver etter å prøve dette har jeg klart å dra med meg drikkebiola blåbær hjem. kan jeg bruke denne eller må jeg ha Youghurt og må det være naturell?

LØM er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-04-13, 08:31   #110
banana
Har ingen tittel
 
banana sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 7.147
banana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Det er bare å prøve. Jeg har brukt fruktjoghurt en gang i mangel av noe annet. Det ble naturligvis et streif av fruktsmak i resultatet.

banana er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-04-13, 08:58   #111
LØM
Fullverdig medlem
 
Medlem siden: Apr 2013
Innlegg: 66
LØM har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Jeg prøvde og det luktet iallfall nyyyyyydelig da jeg åpnet termosen i dag tidlig og satte den inn i kjøleskapet. Den er litt tynn, ca som vanlig kultura vil jeg tro. Finnes det noen knep for å få den tykkere? Jeg ser noen har puttet i gelantin. Når i prosessen putter dere i det, finnes det i pulverform? Kan jeg bruke frysepulver for å få den tykkere og når i prosessen må jeg eventuelt ha det i?

Det var iallfall veldig gøy å lage, så hvis ungene liker det så blir det nok til at dette blir laget istedenfor å kjøpe ja.

dere som sender med youghurten i bhg/skole hva slags bokser/glass bruker dere?

LØM er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 03-04-13, 14:02   #112
LØM
Fullverdig medlem
 
Medlem siden: Apr 2013
Innlegg: 66
LØM har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Ingen som vet hvordan jeg kan få den litt tykkere? Nå er den mest drikkekonsistens og ungene drakk til den store gullmedalje når jeg rørte inn blåbærsyltetøy og bittelitt sukrin. Frysepulver fungerte ikke for å få den tykkere, iallfall ikke når jeg hadde det i etter at den var ferdig. Håper noen har noen knep

LØM er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 03-04-13, 14:24   #113
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Lager du den med drikke ypghurt som start? I så fall ville jeg prøvd biola naturlell i stedefor.

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 04-04-13, 18:19   #114
LØM
Fullverdig medlem
 
Medlem siden: Apr 2013
Innlegg: 66
LØM har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Takk, da skal jeg prøve det neste gang. Begge omgangene hittil har blitt culturatykkelse på (med biola drikken og lettmelk), men ungene syntes den er veldig god likevel. Men hadde vært kjekt om den ble type youghurt.

LØM er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 04-04-13, 18:30   #115
banana
Har ingen tittel
 
banana sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 7.147
banana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Hva slags melk bruker du, da? Jo mer fett, jo fastere blir jogurten. Kjøpt tyrkisk og gresk jogurt er silet, og da blir den naturligvis fastere i konsistensen. Jeg bruker (kjøpt) helmelk, evt. med litt fløte i, og den blir relativt fast og fin hvis den får stå en dag og "sette seg".

banana er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-04-13, 16:42   #116
LØM
Fullverdig medlem
 
Medlem siden: Apr 2013
Innlegg: 66
LØM har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Jeg bruker vanlig lettmelk. Men akkurat nå står det en med kokosmelk til avkjøling. Spent på hvordan den blir.

LØM er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-04-13, 08:54   #117
LØM
Fullverdig medlem
 
Medlem siden: Apr 2013
Innlegg: 66
LØM har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Den basert på kokosmelk ble bare suppe får prøve med helmelk neste gang da.

LØM er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-04-13, 09:12   #118
banana
Har ingen tittel
 
banana sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 7.147
banana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Opprinnelig lagt inn av LØM, her.

Den basert på kokosmelk ble bare suppe får prøve med helmelk neste gang da.

Kanskje lurt å bruke det som kalles kokoskrem, eller i allefall ikke noen lightversjon av kokosmelk? Jeg tror, som sagt, at det er en viss sammenheng mellom fettinnhold og konsistens. Jeg tipper de fleste magre jogurter på markedet er tilsatt fortykningsmidler av noe slag.

Når det gjelder kokossmak i (evt. hjemmelaget) jogurt kan jeg anbefale å tilsette raspet kokos og sukker/steviasukker e.l. til naturell jogurt. Det blir veldig godt.

banana er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-13, 20:57   #119
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Skal du lage med kokosmelk bør du tilsette honning og gelatin før fermentering.

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-04-13, 17:33   #120
LØM
Fullverdig medlem
 
Medlem siden: Apr 2013
Innlegg: 66
LØM har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Jeg gir meg ikke. Nå er jeg igang med en med Helmelk og håper den blir tykkere. Den med lettmelk har vært god, men ikke særlig tykk.

LØM er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:20.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no