Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Brun saus-tråd

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 08-09-08, 10:34   #1
Shamu
På opplading
 
Shamu sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
Shamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt likt
Standard

Brun saus-tråd

Jeg lagde min første brun saus i går.

Mens jeg sto og brunet mel og smør, så ble jeg sånn i tvil om hva jeg skulle krydre den med.
Vi hadde svinestek i går og jeg aner jo ikke hva som passer til svinestek.

Hva slags krydder bruker dere i sausen til de forskjellige type middager? Ka dere lage en "mal" til meg?

* Svinestek
* Oksestek
* Kylling/Kalkun
* Kjøttkaker
* Pølser og potetstappe
* Fiskekaker
* Koteletter
* Ribbe

Ja, hva mer bruker man brun saus til?

Nå skal det sies at min ikke ble supervellykket. Jeg hadde for mye buljong i, så den ble litt salt. Men så har jeg lært det også.
Ellers hadde jeg pepper, løk, litt hvitløk, litt muskat og litt timian tror jeg det var. Ja, det var litt sånn på slump.
Og utover at den ar salt, så syns jeg den ble god.

__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06

- Museskritt er også skritt. -

Sist redigert av Shamu : 08-09-08 kl 10:43.
Shamu er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 10:39   #2
kalufs
kall om benen
 
kalufs sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 1.178
kalufs er populærkalufs er populærkalufs er populærkalufs er populær
Standard

Sv: Brun saus tråd

Bare et litet tips; Dersom min saus blir for salt, så pleier jeg ha litt tyttebærsyltetøy i. Det hjelper på slatsmaken!

__________________
med to gutter 05 og 07

kalufs er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 10:42   #3
Shamu
På opplading
 
Shamu sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
Shamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt likt
Standard

Sv: Brun saus tråd

Opprinnelig lagt inn av kalufs, her.

Bare et litet tips; Dersom min saus blir for salt, så pleier jeg ha litt tyttebærsyltetøy i. Det hjelper på slatsmaken!

Takk!! De var lurt. Det skal jeg prøve neste gang.

__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06

- Museskritt er også skritt. -
Shamu er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 11:13   #4
Fru Snurp
Overdriver
 
Fru Snurp sin avatar
 
Medlem siden: May 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.054
Fru Snurp er populærFru Snurp er populærFru Snurp er populærFru Snurp er populær
Standard

Sv: Brun saus tråd

Gratulerer med den første brune sausen

Kommer ikke med noen mal til deg da jeg ikke en er middagsekspert akkurat, men kan liste opp hvordan vi bruker brun saus.
Når det refereres til ymse familiemedlemmer er det fordi jeg ikke spiser/lager kjøttretter av annet enn kylling/kalkun selv.

* Svinestek: En litt tynn brun saus (nesten sjysaus) smaksatt av sjy/kraft fra steken, salt & pepper (steken kan gjerne kan kose seg på en løkseng) -farmor. Evnt. m/fløte.
* Oksestek: Så mørk og blank som mulig, med sukkerkulør, og masse sjy/kraft fra steken (salt og pepper) - mamma. Evnt. m/rødvin eller solbærsaft.
* Kylling: Lys brun saus, smaksatt med litt buljong og hvitløk. Pepper
* Kalkun: Mørk brun, med sjy/kraft fra steking og smaksatt med litt appelsinjuice for syre/sødme, evnt. + litt buljong og pepper
* Kjøttkaker (av kylling/kalkun): Tykk og mørk, med brunost for sødme (evnt. litt tyttebær for syre) laubærblad og muskat. Salt & pepper. Av og til jukser jeg det til med litt Maizena brun jevning (blir veldig fin og blank)
* Pølser og potetstappe: Litt tomatpuré og buljong. salt & pepper -Svigermor

I mellomtiden, mens jeg skrev, kom det visst flere retter:
* Fiskekaker - Lys brun saus, smaksatt av surret løk - Svigermor (Jeg lager ikke saus til fiskekaker! Har sennep til!)
* Koteletter - Kun sjysaus - Farmor
* Ribbe - Mørk brun saus, smaksatt av ribbefett/sjy, men ofte serveres bare sjy. - Mamma

Slenger på denne også:
* Kjøttpudding (av kylling/kalkun): Tynn, mørk brun saus laget på surret løk. Salt & pepper

__________________
Fru Snurp (70tallet) og Gla'gutten ♥ (2008)

Sist redigert av Fru Snurp : 08-09-08 kl 11:20. Årsak: Skriver for sent!
Fru Snurp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 10:40   #5
Enhjørning
Gullfisk
 
Enhjørning sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2007
Hvor: Bøgda
Innlegg: 9.510
Enhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt av
Standard

Sv: Brun saus tråd

Du må ikke glemme fiskekaker, koteletter og ribbe!

__________________
"Dewey var en fin fyr." (sitat: David Massey, HiO)
Enhjørning og gutta: 02.09.69, 11.01.05 og 27.08.09
Enhjørning er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 10:43   #6
Shamu
På opplading
 
Shamu sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
Shamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt likt
Standard

Sv: Brun saus tråd

Opprinnelig lagt inn av Enhjørning, her.

Du må ikke glemme fiskekaker, koteletter og ribbe!

Da har jeg oppdatert listen og håper på en mal.

__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06

- Museskritt er også skritt. -
Shamu er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 10:53   #7
Fersken
Tatt på
 
Fersken sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Andre etasje
Innlegg: 8.720
Blogginnlegg: 127
Fersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Brun saus tråd

Nå er jeg ingen ekspert på brun saus, men har observert min mor i mange år. Til stek så bruk med fordel silt stekesjy som jevner. Det setter en veldig fin spiss på sausen og så kommer den garantert til å passe i smak.

Av og til hiver hun en klatt brunost oppi eller en dæsj tomatpurre, alt etter hvilken smak hun vil ha til pølsene/kjøttkakene/fiskekakene osv. Finhakket løk blir også brukt av og til som jeg vet om. Ellers er det omtrent å ta hva man har for hånden.

__________________
Pie (2007) og Gut (2010)
Fersken er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 10:55   #8
Enhjørning
Gullfisk
 
Enhjørning sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2007
Hvor: Bøgda
Innlegg: 9.510
Enhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt av
Standard

Sv: Brun saus tråd

Mamma har også alltid brunost og tyttebær oppi sausen.
Ingen lager saus som min mor.

__________________
"Dewey var en fin fyr." (sitat: David Massey, HiO)
Enhjørning og gutta: 02.09.69, 11.01.05 og 27.08.09
Enhjørning er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 11:07   #9
Honda
Type R ;)
 
Honda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Nord
Innlegg: 8.453
Honda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Brun saus tråd



Man øddelegger da ikke fiskekaker med å ha de i brun saus.
Er det værste jeg har hørt på lenge.
Bruker noen faktisk brunsaus til fiskekake?
Noen kjøpkaker kan jeg tenke meg at man må drukne i stygg saus for at de smaker så vondt fra før av


Vi bruker bare brunsaus på kjøttkaker. Eller mann ,turbo og snoopy spiser kjøttkaker hos svigermor..
jeg er sær. japp,jeg spiser verken brunsaus eller kjøttkaker...


Vet mormoren til mann har melk \fløte og brunnost i brunnsausen. Av av grunnene til at jeg værtfall ikke kan spise det
Så der har jeg en undskyldning til å slippe unna



Når jeg en gang av og til lager brunnsaus for å ha atmed ting så bruker jeg sånn ferdigblokk med brunnsaus...


Og en ting til. ikke meningen å herpe brunsausen din

__________________
Honda som ikke kjører Honda bil for tiden men har Honda snøfres og gressklipper med Honda motor...

Sist redigert av Honda : 08-09-08 kl 12:53.
Honda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 11:15   #10
Fibi
Prematurmamma
 
Fibi sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Hvor: Sanniss, Rogaland
Innlegg: 14.671
Blogginnlegg: 11
Fibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Brun saus tråd

Jeg lager en "standardsaus" til alle typer steker. Bruker kraft, tilsetter vann og kraft-terninger, lar det koke en stund, heller i fløte, en dæsj rømme, en god del brunost, litt tyttebær, og jevner med mel/maizenna. Og til slutt en halv kork eddik. Namnam!

__________________
Jente 03 - Gutt 08 - Gutt 14 (uke 24+6)

Podcaster for Kjerringrådet - Helt uten filter (@Kjerringraadet)

Fibi er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 12:10   #11
Aminta
ƒœß†˙*∂ü*∂醆é?
 
Aminta sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2007
Innlegg: 5.905
Aminta er virkelig godt liktAminta er virkelig godt liktAminta er virkelig godt liktAminta er virkelig godt liktAminta er virkelig godt liktAminta er virkelig godt liktAminta er virkelig godt liktAminta er virkelig godt liktAminta er virkelig godt likt
Standard

Re: Sv: Brun saus tråd

Jeg laget brun saus til steken i går, og da hadde jeg oppi salt, pepper, timian, og en fløteskvett, den ble veldig god.
Andre ting jeg kan finne på å ha oppi er vin, løk, estragon, paprika, persille, rosmarin, hvitløk, karri, som jeg kommer på.
Smak deg frem!

__________________
"Natten her, er ikke bare et stjernevær.
Den er summen av livet og alt som er!" (-André Bjerke.)


Aminta er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 12:22   #12
mosol
Nytt år, nye muligheter
 
mosol sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 1.953
Blogginnlegg: 54
mosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Brun saus tråd

Ripsgele er også digg i sauser. Jeg (rettelse: min mor ) bruker det ikke i hverdagssausene, men f.eks. til stek o.l. Sammen med stekesjy, geitost, litt fløte?, salt og pepper.

Selv jobber jeg med å bli flinkere til å lage ting fra bunnen av. Ikke vanskelig å finne inspirasjon her på FP. Jeg er for øvrig overrasket over at ikke tråden har blitt kuppet av "fysj, man bruner da ikke mel til brun saus"

__________________
Storesøster (jun 05), Mellomsøster (mai 08), lillesøster (jul 11)
mosol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 12:32   #13
Fibi
Prematurmamma
 
Fibi sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Hvor: Sanniss, Rogaland
Innlegg: 14.671
Blogginnlegg: 11
Fibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Brun saus tråd

Fløte er et must i sauser til steker osv. Rømme også. Den sausen jeg lager bruker jeg til alt fra kalkun til oksestek og røkt svinekam. Har fått masse skryt av den. (Bare spør Krystallklart. Hun spiste sikkert en halvliter saus før maten var på bordet. )

__________________
Jente 03 - Gutt 08 - Gutt 14 (uke 24+6)

Podcaster for Kjerringrådet - Helt uten filter (@Kjerringraadet)

Fibi er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 12:49   #14
Tjorven
ej ikke møjkets heije
 
Tjorven sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 42.090
Blogginnlegg: 181
Tjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Brun saus tråd

Jeg lager veldig god brun saus. Koker opp en terning buljong i vann på forhånd og bruker den til jevning. Så har jeg alltid brunost oppi. I tillegg pleier jeg å ha timian og svart pepper. Jeg krydrer litt ettersom hva det skal serveres til.

Fiskekaker og brun saus er en diskusjon hjemme hos oss. Jeg mener at det er riktig, men mannen protesterer veldig (han er nordfra). Siden ungene er så glad i brun saus, så er han på glid.

__________________
Snuppa 05, Knerten 07
Tjorven er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 12:50   #15
Mei
Har fått viljen sin
 
Mei sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.606
Blogginnlegg: 397
Mei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Brun saus tråd

:copy-paste:

Mei er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 20:13   #16
Shamu
På opplading
 
Shamu sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
Shamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt likt
Standard

Sv: Brun saus tråd

Oi, her hadde det kommet mange gode tips og råd! Takk!

Fløte i sausen hadde jeg nok ikke komemt på selv da jeg forbinder fløte med hvit saus, men det er jo helt klart at man kan det i brun saus. Man har da hørt om fløtesaus. Godt man har FP!

Fru Snurp- Du skriver lys brun sau og mørk brun saus, er det sukkerkuløren som avgjør hvor mørk den blir, eller er det kun den ene sausen du har skrevet sukkerkulør som skal ha det?
Jeg husker Madam Mim sa i en tråd at hun brukte sukkerkulør for å få sausen brun, da hun ikke brunet smøret, så jeg tok det i da jeg ikke brunet så lenge at det ble veldig brunt. Var redd det skulle svi seg. Men jeg er ikke helt med på hvordan man lager lys brun og mørk brun saus liksom....

Fibi- en halv liter saus ja... kan vi få oppskriften?

Ripsgele hørtes knallgod ut i saus.

Forresten, kan det være godt med tyttebær i kjøttkakesausen? Vi bruker jo tyttebær til kjøttkakene. Så det må jo passe?

Fru Snurp igjen - Kjøttaker av kylling g kalkun? Har du oppskrift? Det hørtes utrolig spennende ut!

__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06

- Museskritt er også skritt. -
Shamu er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 21:38   #17
krystallklart
Lett rørt
 
krystallklart sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Hvor: Gardskjærring igjen
Innlegg: 4.384
Blogginnlegg: 16
krystallklart er virkelig godt liktkrystallklart er virkelig godt liktkrystallklart er virkelig godt liktkrystallklart er virkelig godt liktkrystallklart er virkelig godt liktkrystallklart er virkelig godt liktkrystallklart er virkelig godt liktkrystallklart er virkelig godt liktkrystallklart er virkelig godt likt
Standard

Sv: Brun saus tråd

Opprinnelig lagt inn av Fibi, her.

Fløte er et must i sauser til steker osv. Rømme også. Den sausen jeg lager bruker jeg til alt fra kalkun til oksestek og røkt svinekam. Har fått masse skryt av den. (Bare spør Krystallklart. Hun spiste sikkert en halvliter saus før maten var på bordet. )

Opprinnelig lagt inn av Shamu, her.

Fibi- en halv liter saus ja... kan vi få oppskriften?

Den var altså så god!!!!

__________________
Gutter 04, 08, 11 og jenta 13
+ en liten skatt i magen
krystallklart er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 22:03   #18
Fru Snurp
Overdriver
 
Fru Snurp sin avatar
 
Medlem siden: May 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.054
Fru Snurp er populærFru Snurp er populærFru Snurp er populærFru Snurp er populær
Standard

Sv: Brun saus tråd

Opprinnelig lagt inn av Shamu, her.

Fru Snurp- Du skriver lys brun sau og mørk brun saus, er det sukkerkuløren som avgjør hvor mørk den blir, eller er det kun den ene sausen du har skrevet sukkerkulør som skal ha det?
Jeg husker Madam Mim sa i en tråd at hun brukte sukkerkulør for å få sausen brun, da hun ikke brunet smøret, så jeg tok det i da jeg ikke brunet så lenge at det ble veldig brunt. Var redd det skulle svi seg. Men jeg er ikke helt med på hvordan man lager lys brun og mørk brun saus liksom....

Fru Snurp igjen - Kjøttaker av kylling g kalkun? Har du oppskrift? Det hørtes utrolig spennende ut!

Fargen på sausen er utifra hvor lenge jeg bruner den (jeg bruker sjeldent sukkerkulør). Så lenge du har brunet sausen litt (fått litt brunfarge og derfor brunsaus-smaken) kan du forsåvidt også bruke sukkerkulør for farge. Et par tips: Ikke bruk alt for sterk varme og rør hele tiden. Svak varme og lengre tid gir bedre saus, og det er lettere å få den dype brune fargen uten å få brent smak og brente prikker (sausen er da ødelagt). Dette bør prøves et par ganger for å se hvor langt du kan gå før den får brent smak (en gang du ikke er avhengig av å servere denne sausen). Stort sett avhenger fargen på sausen min på hvor lang tid jeg gidder å bruke på den.

Anng. kjøttkaker av kylling og kalkun så bruker jeg ikke en bestemt oppskrift. Stort sett tar jeg bare (ca 450g?) ferdig kjøttdeig av kylling og kalkun (den på Smartclub er god), blander i 1 egg i og litt salt og pepper. Av og til, hvis jeg ønsker en farseaktig deig, tar jeg også i et par spiseskjeer potetmel, litt melk (ca 1 dl) og litt muskat (ikke en 1/4 teskje engang). Det er vel forsåvidt en standard kjøttkakeoppskrift og ikke så veldig spennende. Både Herr Snurp og min bror er mye flinkere med mer spennende kjøttboller med urter, krydder, chili etc. Til jul derimot... ah, begynte å tenke på medisterkaker nå. Kan legge ut oppskrift på det senere. I en juletråd f.eks. :sikle:

Kjøttdeigen eller farsen rulles til kaker som brunes på to sider i panna før det legges i en kjele med varm, god kraft eller kyllingbuljong. Der lar jeg det trekke mens jeg steker resten. Trekk i minst 10 minutter. Jeg lar det gjerne ligge litt lenger mens jeg lager/gjør andre ting f.eks brun saus!. Kraften kakene er trekt i kan fint brukes til den brune sausen. Når sausen er ferdig har jeg kjøttkakene i.

Er forresten veldig glad i brun saus...

__________________
Fru Snurp (70tallet) og Gla'gutten ♥ (2008)
Fru Snurp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 22:11   #19
Left
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Brun saus-tråd

Og sausen blir best om du gir deg gooood tid når du bruner. Ikke så sterk varme, og la den stå mens du rører litt av og til. Farmor brukte sikkert 2 timer på å lage bruning til saus. Den sto der og godgjorde seg mens hun gjorde andre ting.
Og brun saus til fiskekaker er kjempegodt. Så det så.

  Svar med sitat
Gammel 08-09-08, 22:33   #20
Fru Snurp
Overdriver
 
Fru Snurp sin avatar
 
Medlem siden: May 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.054
Fru Snurp er populærFru Snurp er populærFru Snurp er populærFru Snurp er populær
Standard

Sv: Brun saus-tråd

Opprinnelig lagt inn av sjuggerpløm, her.

Og sausen blir best om du gir deg gooood tid når du bruner. Ikke så sterk varme, og la den stå mens du rører litt av og til. Farmor brukte sikkert 2 timer på å lage bruning til saus. Den sto der og godgjorde seg mens hun gjorde andre ting.
Og brun saus til fiskekaker er kjempegodt. Så det så.

Min mormor brunet alltid en hel masse saus når hun først var igang og det tok kjeeeeempe lang tid. Kanskje det kjentes ut som ekstra lang tid fordi hun hadde sagt vi skulle spille yatzi når hun var ferdig...?

__________________
Fru Snurp (70tallet) og Gla'gutten ♥ (2008)
Fru Snurp er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:03.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no