Hva er trylleformelen for å få brød til å heve?
Jeg kan ikke bake brød. Jeg har prøvd alskens tips og alskens oppskrifter, men jeg får dem ikke til å heve slik at brødene blir luftige og store. Naboene beskriver at det hever slik at de må slå brødene tilbake ned i formene for at de ikke skal ese ut av proporsjoner, mens mine brød kanskje titter over kanten på forma hvis jeg har flaks. Og det er sjelden. Og nei, de er ikke små og luftige heller, de er små og harde.
Noen som har en idiot-forklaring på hvordan-få-brød-til-å-heve? Jeg prøver meg på mim sine brød nå, og de hever riktignok bedre enn det meste jeg har prøvd, men jeg får liksom ikke store og gode brød med topp på nå heller. Hvor lenge forhever dere? Etterhever? Temperatur i rommet? NOE må det da være annet enn min person som gjør at dette går galt hver gang?
__________________
Storebror 2002 - Toern 2003 - Plutt 2009 - Mikro 2012
|