Sv: Hvordan ovnsbake grønnsaker på best mulig måte?
Opprinnelig lagt inn av Harriet Vane, her.
Jeg merker meg at mange oppskriftsmakere enten har magiske ovner, kan reise i tid eller juger så det renner av dem i et merkelig forsøk på å markedsføre retten sin når det gjelder tidsbruk.
Nei, det tar ikke to timer å koke fårikål eller pinnekjøtt. Nei, det tar ikke 30 minutter å fløtegratinere poteter. Nei, rotgrønnsaker blir ikke møre på en halvtime.
Heller for lenge enn for kort, skjær gjerne grønnsakene i mindre biter og skru gjerne varmen ned og forleng tiden for å få masse smak hvis du har tid. Hvis ikke så går det fint an å gjøre dette klart dagen før og hive i ovnen med en gang du kommer hjem. Eller lær ungene å sette inn formen eller til og med lage dette.
Haha, ja det stemmer! Vi har brukt Godt Levert en stund, og det er helt utrolig at de konsekvent mener at det tar tjue minutter å ovnsbake poteter og et kvarter å koke dem.
|