Sv: Gode tips til melk-, gluten- og/eller eggefri mat?
Opprinnelig lagt inn av Harriet Vane, her.
Fokuser på hva som kan spises, og fortrinnsvis spises som det er, uten erstatningsprodukter.
Det er et vedlig godt poeng!
Kjøtt, fisk, sjømat, og grønnsaker, poteter, ris osv. Er jo utgangspunktet når man lager maten selv fra bunn. Største utfordringen er vel kanskje om man ikke er vant til å lage mat fra bunn, og bruker masse halvfabrikata.
Og så kan man slenge på erstatningsprodukter som olje, og melkefritt smør, eller erstatningsfløte osv. Og glutenfritt mel. De fleste oppskrifter lar seg fint konvertere til allergi mat med å bytte ut med alternativene. I bakst har jeg brukt å ha et egg i for å veie opp for manglende glutenprotein, med stort hell, men jeg ser jo at hun ikke skal ha egg, men kanskje finmalte nøtter, eller mandelmel kan gjøre samme nytten? Verdt et forsøk.
__________________
Poden des. 01, Admini jan. 07 og Admikra feb.14.
-Det du tror, avgjør hva du ser.
|