Vis enkelt innlegg
Gammel 25-01-09, 22:50   #9
Tåtti
klossemajor
 
Tåtti sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Æ ser Stjørdal'n
Innlegg: 2.751
Tåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Noen som bruker brødbakemaskin?

Dette er dagens:

Vann (ca. 20 grader): 3,8 dl
Olje: 1,5 ss
Sammalt rug fin, Sammalt hvete fin, Lettkokte havregryn (omtrent en tredjedel av hver): 200 g
Hvetemel: 400 g
Salt: 1 ts
Sukker: 1 ss
Gjær: 1 ts

Vi har variert forholdet mellom grovt og fint mel og også forskjellige meltyper, og det meste går bra så lenge vi passer på at det er 600 g totalt. Vi har en Kenwood brødbakemaskin, og disse mengdene er tilpasset den.

Det er viktig å legge sukker og gjær hver for seg så de ikke kommer i kontakt før bakeprosessen kommer i gang, og også passe på at gjæren ikke kommer i kontakt med væsken. (Men dette står sikkert i manualen din også.)

Lykke til!

__________________
Når de beste er spist, er de nest beste best.
Tåtti er ikke aktiv   Svar med sitat