Sv: Spinoff: Hvilke Tororetter spiser du i dag?
Opprinnelig lagt inn av Lyppa, her.
Jeg kan virkelig ikke lage lasagne, og liker ikke de pakkene i butikken. Har du en ordentlig oppskrift så vil jeg gjerne ha den om du vil dele .
Nå spør du ikke meg, men jeg lager denne, og den er kjempegod:
6 personer
Stekeovnstemperatur 200 grader
Lasagneplater (står 500 gram i oppskriften, avhenger av hvor mye du bruker)
Olivenolje (til div steking)
Kjøttsaus:
1 finhakket løk
1 presset hvitløksfedd
400 g kjøttdeig
1 dl matfløte
1/2 dl revet ost
1 eggeplomme
Salt og pepper
Fres løk og hvitløk blank i olivenolje i en gryte. Tilsett kjøttdeig, mos den litt, la den bli gjennomstekt. Tilsett krydder og fløte. La sausen trekke i minst 20 minutter. Rør til slutt inn ost og eggeplomme, og ta gryten av platen.
Tomatsaus:
1 finhakket løk
2 bokser finhakkede tomater
1 liten boks tomatpure
Basilikum
Oregano
Salt og pepper
Litt sukker
Fres løken i olivenolje, tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 30 min. Smak evt til med mer krydder.
Hvit saus:
1 liter melk
50 g margarin
1 dl hvetemel
3 dl revet ost
2 pressede hvitløksfedd
Lag hvit saus slik du pleier (jeg smelter smør, rører inn mel og sper gradvis med melk). Tilsett hvitløk, ost, salt og pepper
Hell litt av den hvite sausen i en ildfast form. Legg så plater, kjøttsaus, tomatsaus og hvit saus lagvis. Det øverste laget skal være lasagneplater toppet med tomat- og hvit saus. Stekes i 40-50 minutter.
|