Sv: Hvordan ovnsbake grønnsaker på best mulig måte?
Tommelfingerregelen min er 1 time i ovnen. Jeg skjærer grønnsakene i biter, 1 gulrot pr person, 1 skive kålrot (maks, ellers blir det bittert, synes jeg), 1/4 sellerirot og 1/2 løk pr per. I tillegg kan jeg gjerne hive i persillerot, pastinakk, hvitløk, større biter purre eller gresskar. Bruk vekt, hvis du er usikker på mengde og beregn ca 200 g pr pers.
Søtpotet er godt, men den blir mos, dersom du ikke gjør som følger: Del opp søtpoteten i store terninger, ha litt maizena, salt og pepper i en plastpose og ha oppi søtpotetene. Rist rundt til de er dekket av maizena og ha de oppi med de andre grønnsakene. Da får de samme fine stekeskorpe som resten. Maizenaen forsvinner.
Jeg bruker litt smør, litt olje, havsalt og kvernet pepper, litt honning eller brunt sukker.
Jeg steker på 200 C
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
|