Deilig kremete torske-gryte
Denne hadde vi til middag i dag, ble kjempesnadder.
400 gram torskefilet, tint (evt. ferdig kokt fisk)
3-4 store gulrøtter i biter
1 purre i ringer
1/2 pakke bacon i biter
1/2 pakke frosne erter
Hvit saus av ca. 6 dl melk (jeg laget hjemmelaget, men pose kan selvsagt brukes. Brukte ca. 5 ss hvetemel og 3-4 store ss smør)
Muskat, salt og pepper
Stek bacon (jeg stekte det faktisk ikke). Kok gulrøttene møre i lettsaltet vann.
Lag hvit saus og tilsett muskat, salt og pepper. Ha oppi fisken i biter, purren og ertene. Tilsett stekt bacon. La alt småkoke til fisken er ferdig. Tilsett gulrøttene når de er møre og rør rundt. Sausen skal være litt tykk og kremete, da er den best. Blir litt sånn plukkfisk-aktig.
Serveres med kokte poteter.
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
|