Sv: Hva MÅ du ha på/til julefrokosten?
Opprinnelig lagt inn av My, her.
Vi spiser julefrokost på julaften (litt sent, og relativt langvarig), med masse godt, som ramset opp over her, men det er vel ikke noe annet enn det du skriver, en ekstra god frokost med litt (eller ganske mye) ekstra pålegg. Første juledag kjører vi reprise, og har i tillegg med rester fra julemiddagen. Da hender det også at vi har gjester (og fjonger oss og kaller det brunch).
Skjønner.
Jeg mener å oppfatte i tråden at det ikke er uvanlig å ha gjester til julefrokost. Eller, med de mengdene som enkelte ramser opp, så går jeg ut fra at det er flere enn bare 2-3 personer til julefrokosten.
Hos oss er middagsselskaper det vanligste i julen, flere av dagene. Så å ha gjester på frokost er ikke særlig aktuelt. Og da er vi jo bare to voksne pluss en studentsønn her hjemme, og alle har sine favorittpålegg, så det er egentlig helt meningsløst å kjøpe inn eller å sette fram mer enn det. Det går ekstra mye i skinke i julen, og sønnen vil ha eggerøre. Så da er det liksom ikke vits i å servere sild, røkelaks og alt mulig annet typisk julete kjøttpålegg, men noen gode oster har vi alltid.
Kanskje handler dette mye om tradisjon og hvor i landet man er fra også? Jeg har ikke inntrykk av at noen jeg kjenner i Stavanger har omfattende julefrokoster. Har iallfall aldri hørt noen snakke om julefrokost.
|