Sv: Gi meg oppskrift på enkel fiskemiddag av sei, som ikke smaker eller ser ut som se
Denne suppa/gryta er knallgod, mengdene/utvalget grønnsaker justeres etter innholdet i grønnsaksskuffen:
1 gulrot
1 løk
1 purre/noen vårløk
1 paprika
litt chili ("litt" henger så veldig på hvem som skal spise det, vi liker denne ganske sterk og bruker ofte inntil 3 chilipepper)
Kapp grønnsakene i biter, surres i litt olje. Tilsett 1 liter kokende vann, 2 fiskebuljongterninger eller tilsvarende mengde fond og en boks knuste tomater. For ekstra yum, en klype safran. La putre i 15-20 minutter. Tilsett 1,5 boks creme fraiche og kok opp, rør suppa jevn. Smak til med salt og pepper, evt mer chili eller fond. Skjær omtrent 400 g hvit fisk i biter (bitene kan være frosne), ha i gryta og trekk av varmen. La stå til fisken er gjennomkokt, tar omtrent 5 minutter. Server med persilledryss hvis du vil være fancy (det vil vi nesten aldri).
Jeg bruker som regel frossentorsk i denne, men alt av hvit fisk funker. Har forsøkt med laks, da fikk den fettperler på toppen, men smakte helt fint.
|