Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Steke ribbe over natten?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 25-12-15, 22:31   #26
Elisabet
Står på egne ben
 
Elisabet sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 10.963
Elisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Steke ribbe over natten?

Opprinnelig lagt inn av Mrs. S, her.

Jeg stekte på 100 grader, og satte inn ribba når jeg dro på jobb tidlig julaften. Den ble perfekt til middag klokka 17. Jeg måtte dra på jobb halv sju, så derfor brukte jeg 100 grader og ikke 120 grader som i denne bloggen. http://hobbykokken.no/2014/12/20/juleribbe/

I år sparte jeg ikke på saltet. Jeg la ribba med svoren ned på en seng av grovt havsalt. Rundt 2 cm tykt. Hadde også godt med salt over og på kantene, og timian, rosmarin, pepper og en ss sukker. Dette gjorde jeg 22/12.

Vasket godt av saltet i rennende vann, og krydret ikke mer før steking. Jeg har hatt julegjester i mange år, og fått skryt for ribba før, men i år var det 100% enighet i at dette var den beste. Og folk åt som aldri før.

Jeg har gnidd inn med salt og pepper to dager før steking å årevis. Men det har vært kanskje 1 ss salt på en ribbe. Styrt fælt med å dampe svoren, dekke med folie, snu og herje. Dette er mye lettere, og bedre.

Masse salt på, stek lenge på svak varme, og la ribba ligge med svoren opp hele tiden uten å snu den var det som ble en suksess.

Steker du den på rist da, eller i langpanna? Har du noen vann i langpanna og evnt. noe annet oppi vannet i langpanna? Vurderer sterkt å sette vekkerklokka på 7 i morgen tidlig for å sette ribba i ovnen siden vi skal ha gjester kl. 16.

Elisabet er ikke aktiv   Svar med sitat
 

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:20.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no