Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Baking av brød

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 19-11-14, 22:16   #24
Geitrams
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Jun 2009
Innlegg: 3.095
Geitrams er populærGeitrams er populærGeitrams er populærGeitrams er populærGeitrams er populær
Standard

Sv: Baking av brød

Opprinnelig lagt inn av Nip, her.

Dette er min favoritt om dagen, lett å lage (frøblanding kan man jo gjøre klart i bokser fra før av så går det veldig fort)


1 liter lunkent vann
1 pakke fersk gjær
650 g speltmel
250 g grovmalt spelt
50 g havregryn
60 g gresskarkjerner (knuses i blenderen)
60 g solsikkekjerner (knuses i blenderen)
50 gram chiafrø
100 g linfrø
1/2 ss salt


Rør ut gjæren i vann, ha i salt og resten av ingrediensene. Bland det hele godt sammen og la det stå til heving under kjøkkenhånkle i ca 30 minutter.

Ha deigen over i to store brødformer - jeg brukte silikonform, ellers må de smøres godt
La det heve under kjøkkenhånkle igjen i ca 40 minutter og sett de inn i forvarmet ovn (225 grader) på nederste rille i 40 minutter. Ta brødene ut av formen sin og legg de "på hodet" og sett de i ovnen på 200 grader i 20 minutter til.

Avkjøles på rist.
http://ninabakke.blogspot.no/2014/10...rd-med-fr.html

Dette baker jeg også.

Geitrams er ikke aktiv   Svar med sitat
 

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:44.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no