Sv: Indisk buffet + dessertforslag
Hjelp!
Opprinnelig lagt inn av m^3, her.
Vaniljekrem
1/2 kg bær (gjerne frosne)
5 eggeplommer
75g sukker
50g hvetemel
1/2 l melk
75g sukker
1 vaniljestang eller vaniljesukker
1/2 dl søt vin (kan sløyfes)
1/2 dl kremfløte
* bland sammen eggeplommer, sukker og hvetemel 1 dag i forveien. La stå i kjøleskap.
* Samme dag som servering, kokes melk med sukker og splittet vaniljestang der frøene er skrapt ut (eller ca en ts vaniljesukker)
* Når melken koker, hell 1/3 av melken over basisen fra i går, og rør godt til en glatt masse. Hell sakte og litt av gangen, ellers "kokes" eggemassen og det hele blir grynete (urk! :erfart
* Hell massen tilbake i kjelen med den varme melken (saaakte og rør godt så det ikke gryner seg) og la det koke opp under pisking til passe tykk konsistens.
* Skrap kremen ut av kjelen med det samme og dryss litt sukker på så det ikke dannes snerk. La kremen avkjøles helt
Jeg holder på å lage denne nå, og finner ikke ut når kremfløten skal i. Jeg håper ikke den skulle i det jeg satt i kjøleskapet i går. 
__________________
02 10
|