Sv: Ukeshandling - Har noen en standardplan de følger?
Vi setter sammen en ukeplan hver lørdag formiddag (vi betyr som i mannen og jeg). Da setter vi opp en plan for hver ukedag og leter i skuffer, skap, fryser og kjøleskap, finner ut hva vi trenger til hver rett og lager handleliste ut fra det. Vi prøver å utnytte det vi har fra før for å bruke det vi har før det evt. blir for gammelt.
Vi starter handleturen på Rema fordi vi mener det er billigst. Når det gjelder å handle f.eks. kyllingfilet, vet vi at det er billig å kjøpe first price frosne kyllingfileter. Nærbutikkene våre er nettopp Spar, Kiwi og Rema, samt Obs! egentlig, så jeg følger med på tilbudene i nevnte butikker. Kjøper gjerne varer på tilbud og legger i frysen.
Jeg tipper vi bruker rundt 1500 kroner i uka på mat for 2 voksne og 2 barn, mindre når far er på jobb (4 uker i strekk). Da lever vi voksne lavkarbo og vi baker alt brød, bruker minimalt med ferdigprodukter.
|