Sv: [agenten spriter opp FP]Spiser du halvfabrikat?
Opprinnelig lagt inn av Albertine, her.
Men altså, nå snakker dere om forskjellige ting. Meksikansk gryte fra Toro er halvfabrikata, fiskekaker er helfabrikata. Det samme er tacosaus, ferdig lasagne og fiskeboller på boks. Og frosne bær er ingen av delene, bare bær som er frosset ned. 

Vi lever to liv. På hytta på fjellet, som ikke har veiforbindelse om vinteren, bare en lang og bratt bakke, der spises det en del halvfabrikat (toro), hermetikk og ting fra frysen, som vi kjører opp før snøen legger seg. Og overlever fint med det. Savner hytta! 
Hjemme er det lite og ingenting halfabrikater. Dvs i høst har det røket med fire poser med Toro vaffler som jeg hadde med hjem fra Norge. Og så har vi en del dressinger (type watermelon balsamico), som det ikke ryker med nok av til at det er bryet verd å lage selv (dessuten er de økologiske. :glorie: ).
Vi spiser lite hermetikk og mye ferskt, og omtrent bare økologisk (all annen mat i USA er skummel! ). Frossen frukt går det en del med av, da vi har smootie daglig.
Innimellom blir det litt ferdigmat, om tiden er knapp. Men jeg er helt enig i at TORO og dets like ikke nødvendigvis går raskere, men det er jo fryktelig enkelt da.
Men her lages maten fra bunnen av i 99% av tilfellene. Og man kan feks lage uendelig mange gode supper og sauser om man har en vitamix: (Kitchen Aid, go fuck yourself!)
http://www.vitamix.com/index.asp
Det er det mest fantastiske redskapet i verden, og man kan til og med koke suppe i den, 5-6 minutter på full guffe, og suppen er rykende varm (man hiver selvfølgelig oppi det som ikke skal være babymost til slutt). Fortere går det ikke an å lage middag - og helt fra bunnen. Aner ikke om de er å få tak i i Norge, men jeg skal ha med min (og en transformer...) hjem til Norge. Fantastiske maskinen! 
__________________
Now it's nothing but MY way! 
|