Sv: Bursdagskaker (bilder)
De rosa er Franske Makroner som fylles med sjokoladeganache.
Cupcakes lager jeg på slump (4-5 egg piskes med 70-80 gr sukker og 1 ts flytende vaniljeekstrakt, blandes godt med c. 60 gram romtemperert smør. Hvetemel (og 2 ts bakepulver) siktes i eggeblandingen til ganske tykk konsistens og spes deretter med melk for å få en litt tynnere konsistens - men ikke mye, røren skal ikke være flytende. Has i muffinsformer (mest vellykket hvis du har formene i muffinsbrett), 3/4 fulle. Friske eller frosne blåbær i formene, og stekes i midten av ovnen i ca 20 min, eller til gylne og "faste i fisken".
Smørkrem til cupcakes;
100gram romtemperert smør blandes med 7 dl melis, vaniljeessens og 1-2 dl melk. Farges etter ønske, og sprøytes på cupcakes. Jeg bruker også smaksoljer i mine, alt ettersom hva jeg har i selve cupcake-røren før steking. I de det er bilde av i denne tråden har jeg brukt blåbærolje.
|