Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Generell diskusjon > Nyheter og media

Obligatorisk barnehage for femåringer? (VG)

Nyheter og media Forum for diskusjoner av nyheter og artikler. Husk å lenke til aktuell artikkel i første innlegg, så meddebattantene får mulighet til å sette seg inn i temaet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 22-02-08, 11:43   #18
ElinM
På vei
 
ElinM sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 3.977
ElinM er kulere enn de flesteElinM er kulere enn de flesteElinM er kulere enn de flesteElinM er kulere enn de flesteElinM er kulere enn de flesteElinM er kulere enn de flesteElinM er kulere enn de flesteElinM er kulere enn de flesteElinM er kulere enn de flesteElinM er kulere enn de flesteElinM er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Obligatorisk barnehage for femåringer?

Opprinnelig lagt inn av D'Arcy, her.

Jeg anser det ikke på noen måte som å senke skolealderen. Barnehage er noe helt annet enn skolen. Jeg personlig mener at ikke en del barn - men alle barn har godt av å gå i barnehage det siste året før skolestart. Det handler ikke om å lære seg å skrive og regne, men rett og slett å lære seg sosial kompetanse og spilleregler i hverdagen om hvordan vi forholder oss i større barnegrupper.

Og dersom man ikke allerede har lært seg dette, hvorfor kan man ikke lære seg dette på skolen, må man på død og liv lære det som 5-åring? Hva når noen finner på at man allerede må lære det som 4-åring, eller 3-åring? Hele livet er en læringsprosess. Man kan godt lære mer enn bare å lese og skrive på skolen. Man kan også lære seg sosial kompetanse og spilleregler selv om man ikke går i barnehage. Hvem er det egentlig som er ansvarlige for barnas oppdragelse? Jeg syns foreldrene begynner å bli temmelig umyndiggjort om alle barn skal tvinges til barnehagen for å lære seg sosial kompetanse osv.

Og jeg er forøvrig positiv til barnehage og alle mine barn har gått eller går der, bare så det er sagt.

ElinM er ikke aktiv   Svar med sitat
 

Emneord
barnehage


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:33.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no