Viltgryte!
Dette var vår søndagsmiddag idag 
Anbefales!
4 porsjoner
Viltgryte:
500 gr reinskav
200 gr sopp , gjerne kantarell
1 stk. rødløk
1 ts fenikkelfrø
3 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
3 ss TINE Crème Fraîche
2 dl kraft , gjerne viltkraft
1 ss Dijon sennep
1 ts salt
0,8 ts nykvernet pepper
20 stk. tranebær , eller tyttebær
100 gr bacon , kan sløyfes
Potetpure:
1 kg mandelpoteter
4 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper
Slik gjør du
Viltgryte:
Surr reiskav, renset sopp, fenikkel og rødløk i skiver i smør. Kommer det ut mye væske lar du det dampe bort.
Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche.
Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tranebær eller tyttebær.
Sprøstek bacon i biter og vend det i.
Potetpuré:
Kok skrelte poteter i vann til de er møre. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt.
Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.
Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt ellers kan den lett bli klumpete.
Server gjerne med klippet gressløk over.

http://www.tine.no/page?id=28&key=21583&cat=747

__________________
Enten går det bra, eller så går det over.
|