Sv: Beredskapslager hjemme
Dere som er bekymra for holdbarhet. I praksis så handler det egentlig om å ha to pakker havregryn heller enn en (om dere bruker havregryn) og kjøpe inn ny når den første er tom.
Altså å ha litt ekstra av den maten dere uansett bruker. To pakket smør, ikke en.
To pakker knekkebrød, kjøpe mer frossen kjøttdeig før det går tomt.
Vi har alltid handlet i «bulk» og kjøper ofte 10pk husmann knekkebrød og aldri mindre enn 10 kg mel.
Men alle har ikke plass til det, men å ha en ekstra pakke/boks/pose av den maten du normalt spiser er god beredskap og mer nyttig enn å ha fem bokser ala capri i kjelleren.
Da behøver du ikke tenke på holdbarhet eller ha mat dere normalt ikke bruker.
Og tørrvarer (poser) varer nesten evig. Skal man først ha mat kun tiltenkt beredskap ville jeg valgt vakuumert tørrmat. Slik man bruker på tur. Lang holdbarhet (kan evt hives i frysen om man vil forlenge den enda mer) tar liten plass og har betydelig fler og bedre kalorier enn hermetisert mat.
__________________
F-I-R-E
Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|