Sv: Er norskprodusert mat viktig?
Opprinnelig lagt inn av Floksa, her.
Den må ikke det.
Vi må ikke produserer så mye som en kalori i Norge.
Det handler om hvor vidt vi er villige til å ta sjansen på at disse andre landene vil levere, om de _har_ noe å levere og om det er riktig at vi bruker våre penger på å kjøpe mat vi fint _kan_ produsere i Norge. Mat er, på verdensbasis, en knapphetsgode som er ekstremt skeivt fordelt. Skal vi bidra til at det blir enda skeivere?
Vi så jo under pandemien hvor lurt eller ikke-lurt det var å satse på å ikke ha lager av smittervenutstyr i Norge fordi vi jo kunne importere fra landene som produserer., sånn som Kina.
Jeg tenker det samme gjelder matproduksjon. oppstår det en global krise, er det ikke sikkert at eksport til Norge er verken interessant eller lønnsomt for stor matprodusenter. Så hvor skal vi få mat fra da?
__________________
I myself have never been able to find out precisely what feminism is: I only know that people call me a feminist whenever I express sentiments that differentiate me from a doormat or a prostitute. Rebecca West
|