Hvordan bake brød
Det er jo så mange måter å gjøre det på, med hevedeig, surdeig,
fersk gjær, tørrgjær, eltefrittt, i støpejernsgryte, kaldheving og jeg vet ikke hva.
Hva foretrekker du?
I min jakt på den aller beste metoden leste jeg et sted at man bør ikke ha salt i deigen før utbakingen fordi det påvirker gjæren på et eller annet vis. Er det noen som vet noe om det?
Jeg bruker helst speltmel, og det skal visst eltes forsiktig, og ikke for lenge. Sist jeg bakte brød til barna lot jeg maskinen gå i sikkert 15 min, og kan ikke si jeg merket noen negativ effekt av det. 
Surdeig har jeg prøvd en gang, og fant da ut det gidder jeg ikke å styre med. 
Jeg foretrekker å la deigen heve over natten. Synes brødet blir mye bedre, og mer holdbart av det.
__________________
And I said to my body, softly, "I want to be your friend.
It took a long breath and replied, "I've been waiting my whole life for this."
~ Nayyirah Waheed ~
|