Sv: Kaketips ønskes
Opprinnelig lagt inn av frukt, her.
Jeg vil gjerne ha oppskrifter. 
Jordbær- og Champagnekaken står lengre oppe.
Hvit sjokolade- og bringebærostekake:
Ingredienser:
450 g kremost
75 g sukker
3 store egg
2 spiseskjeer sitronsaft
1 1/teskje vaniljesukker
1/4 teskje salt
2 beger rømme eller creme fraische
230g hvit sjokolade, smeltes i vannbad
140g bringebærsyltetøy uten steiner, varmes om nødvendig litt
20o g havrekjeks/digestivekjeks. Gjerne med sjokolade
50 g smeltet smør
1 teskje smeltet smør
Skavet hvit sjokolade
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 175 grader. Lag kjeks/smørblandingen og spre den i bunnen av springformen.
Bland ost og sukker i en bolle, ha i ett og ett egg av gangen. Bland inn sitronsaft, vaniljesukker, salt og rør sammen. Ha i creme fraische og bland godt. Ha til slutt i den hvite sjokoladen.
Hell røren over i springformen. Pynt med (det varmede) syltetøyet. Start i midten og sprute en tynn stripe i en spiral helt ut til kanten. Ca. 1 cm mellom ringene.
Ta en tynnbladet kniv og trekk linjer fra midten til kantene og del kaken i fire. Ikke skjær for dypt. Tørk av kniven mellom hver gang. Ta kniven og dra den gjennom røra fra kanten inn til midten mellom linjene du allerede har laget.
Dekk formen utvendig med aluminiumsfolie og sett formen i ovnen i et vannbad og stek i 45 minutter. Skru av ovnen og la kaken stå i en time til mens ovnen kjøles ned. IKKE ÅPN OPP DØREN! Sett kaken kaldt over natten.
Pynt med jordbær eller bringebær nær midten. Du kan ta på smør langs kanene og dekke kantene med tynne strimler av sjokolade, men det er ikke nødvendig.
Jordbærmousse på marsipan
Deig:
150 gram mykt smør
350 gram marsipan
5 egg
1 dl melk
150 gram mel
2 ts bakepulver
Jordbærmousse:
3 plater gelatin
300 gram jordbær
75 gram sukker
2 dl fast yoghurt
4 dl kremfløte
Pynt:
Jordbær
Fremgangsmåte:
Skjær marsipan i skiver og ha det i foodprocessoren sammen med smøret. Tilsett eggene, ett og ett, og så melken. Bland mel og bakepulver og ha det i deigen. (Har du ikke foodprocessor kan du gni marsipan og smør sammen og blande inn resten for hånd.)
Legg bakepapir en liten langpanne (20-22 x 30 cm) og held deigen i. Stek på nederste rille i ca. 30 minutter på 175 grader. Kjøl av.
Legg gelatinen i bløt. Vask og rens jordbærene og stavmiks dem sammen med sukker. Varm en 1 dl av jordbærpuréen i en gryte. Klem vannet ut av gelatinen og bland den i de varme jordbærene. Avkjøl litt og ha i resten av jordbærene. Ha så i yoghurten.
Pisk fløten halvstiv og den inn i jordbærene. Hell moussen over kaka og sette den i fryseren i fem timer.
NB! Ta kaka opp av fryseren minst fem timer før servering. Ta med en gang av bakepapiret. Skjær den i 28 biter og pynt med jordbær.
Aprikosmousse (til marsipankake)
• 100 g sukker
• 6 egg (plommer og hviter)
• 8 blad gelatin
• 500 g aprikospuré
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Pisk eggeplommer og 50 gram sukker til eggedosis. Pisk eggehvite og resten av sukkeret stivt. Vend pureén og gelatin (oppløst i 3 ss kokende vann) inn i eggedosisen. Vend inn pisket eggehvite til slutt. Settes på kjøl.
Denne har jeg ikke prøvd ennå.
__________________
Nenne
Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04)
|