Sv: Pinnekjøtt - røkt eller vanlig saltet? Tips og triks
Jeg liker begge deler, men røkt er best. Og det ser litt mer delikat ut. Kjøper det hos Norges beste slakter, A Idsøe i Stavanger. Hvor lenge det skal vannes er det jo ikke noe universalsvar på, det kommer an på produksjonen, Idsøe sitt skal vannes i 18 timer.
Jeg liker å skjerpe det i ovnen, men det er ikke noe must for røkt pinnekjøtt, synes jeg. Kjøper forresten kun bog, liker det bedre enn pinner.
Kålrotstappe: Søk på "kokkens beste kålersbistappe". Den er best. Viktig å vanne kålrabien, bruke sitron og riste pepperet. Bruker creme fraiche i stedet for fløte.
Jeg lager en enkel løksaus av sjyen. Løk, surres i smør, ha i mel, spe med kraft. Litt eddik. Sykt godt.
Forresten, skal du skjerpe kjøttet i ovnen, noe jeg som sagt sjelden gjør, så er det godt å pensle det med honning.
Sist redigert av Hyacinth : 08-12-17 kl 20:33.
|