Gode grytebrød, oppskrifter ønskes!

Jeg har endelig fått til en type brødbaking som funker for meg, og som alle liker. Selv om det ikke går helt opp alle dager. Grytebrød! Jeg har eksperimentert litt, og funnet ut at det er hipp som happ hvordan den lange hevetiden fordeles mellom forheving og etterheving, så jeg gjør etterhevingen om natten, ikke bare et par timer, som det står i oppskriftene, og de morgenene jeg står tidlig opp for å løpe til jobb kan jeg altså lempe den ferdighevede kladunsen opp i gryta (mel nederst!), putte den i ovnen og løpe på jobb, så står de andre opp til nybakt brød. (Ulempe: I går kom jeg hjem og hadde gledet meg til brødmat, men så hadde de spist rubb og rake. )
Jeg har prioritert å lage brødet lettspist, for den matleie sin del, og lager brødet relativt fint. En miks av ca. 500 gram hvetemel, 150 gram grov, sammalt spelt og 100 gram grov, sammalt rug. Salt, bittelitt gjær, vann og honning. Utrolig enkelt! I går hadde jeg også tatt i en skål med rester av raspet gulrot etter middagen.
Men variasjon er bra, så jeg tar gjerne mot tips til oppskrifter!
__________________
Feilen med verden er at de dumme er så skråsikre på alt - og de kloke så fulle av tvil. Bertrand Russel
|