Sv: Hva spiser du på julaften?
Jeg er veldig glad i pinnekjøtt, men på julaften er det ribbe som er det eneste riktige. Når det begynner å lukte deilig hjemmelagd surkål og jeg står og kutter opp frukt til fruktsalaten og hører musikken til Tre nøtter til Askepott, da er det jul. Jeg tror ikke jeg hadde klart å kode den følelsen om til pinnekjøtt etter så mange år. Pinnekjøtt spiser jeg heller i romjula og en gang eller to før jul. 
Jeg syns ribbe med sprø svor er kjempegodt, og den må ha det riktige tilbehøret: Poteter, hjemmelagd surkål, medisterkaker med halvparten karbonadedeig/medisterdeig, sossiser, nyrørte tyttebær, svisker og epler, rosenkål stekt med honning og valnøtter, grønnsaker og saus.
Og desserten må være fruktsalat med bittelitt krem og litt hakkede mandler. Alle andre desserter er for mektige etter julemiddagen syns jeg.
Og ja, jeg er nok veldig tradisjonsbundet akkurat når det gjelder dette. Julemiddagen er julemiddagen! 
Sist redigert av Filifjonka : 23-12-12 kl 11:11.
|