Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Prinsessekake (eller Solskinnskake som jeg kaller den)

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 16-03-12, 19:48   #1
Nessie
Erfaren nok
 
Nessie sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trøndelag
Innlegg: 39.853
Blogginnlegg: 351
Nessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme om
Utrop

Prinsessekake (eller Solskinnskake som jeg kaller den)

Lagde denne i dag.


NGREDIENSER:
2 1/2 dl melk
25 g fersk gjær
75 g margarin
60 g sukker
(1/2 ts kardemomme, malt)
500 g hvetemel

FYLL TIL PRINSESSEKAKE AV GJÆRDEIG:
1 pk makronfyll
1 pk vaniljekrem (2/3 til bunn og resten til litt «fyll» på rullene)
(melis)
1 egg til pensling


FRAMGANGSMÅTE:
Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.
Rør ut gjæren i væsken.
Bland det tørre med væsken og elt det til en glatt og smidig deig. Elt den gjerne i en kjøkkenmaskin.

Sett deigen til heving i ca. 30-40 minutter.

FRAMGANGSMÅTE FYLL TIL PRINSESSEKAKE AV GJÆRDEIG :

Kjevle ut noe av deigen til en rund leiv (ca. 1/3).
Legg denne som en bunn i en rund springform ca. 26 cm i diameter. Smør et lag med vaniljekrem på bunnen.

Kjevle resten av deigen ut til et rektangel.
Ha på makronfyllet (lag det ut i fra fremgangsmåte på posen)
Rull sammen deigen til en fin pølse.
Sjær ca. 8 like store biter av rullen.
Legg den ene av bollene i midten og resten fint rundt i ring.

Pensle med egg og ha litt vaniljekrem i midten på hver bolle.

Sett til etterheving i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 200 grader.

Stek kaken i forvarmet, nederste rille, i ovn i ca. 30-40 minutter.
Jeg la på et bakepapir etter 10 min, for den har en tendens til å bli litt godt stekt på toppen

Avkjøl kaken (og ha på litt melisglasur)

__________________

Enten går det bra, eller så går det over.
Nessie er ikke aktiv   Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:28.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no