Prinsessekake (eller Solskinnskake som jeg kaller den)
Lagde denne i dag. 
NGREDIENSER:
2 1/2 dl melk
25 g fersk gjær
75 g margarin
60 g sukker
(1/2 ts kardemomme, malt)
500 g hvetemel
FYLL TIL PRINSESSEKAKE AV GJÆRDEIG:
1 pk makronfyll
1 pk vaniljekrem (2/3 til bunn og resten til litt «fyll» på rullene)
(melis)
1 egg til pensling
FRAMGANGSMÅTE:
Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.
Rør ut gjæren i væsken.
Bland det tørre med væsken og elt det til en glatt og smidig deig. Elt den gjerne i en kjøkkenmaskin.
Sett deigen til heving i ca. 30-40 minutter.
FRAMGANGSMÅTE FYLL TIL PRINSESSEKAKE AV GJÆRDEIG :
Kjevle ut noe av deigen til en rund leiv (ca. 1/3).
Legg denne som en bunn i en rund springform ca. 26 cm i diameter. Smør et lag med vaniljekrem på bunnen.
Kjevle resten av deigen ut til et rektangel.
Ha på makronfyllet (lag det ut i fra fremgangsmåte på posen)
Rull sammen deigen til en fin pølse.
Sjær ca. 8 like store biter av rullen.
Legg den ene av bollene i midten og resten fint rundt i ring.
Pensle med egg og ha litt vaniljekrem i midten på hver bolle.
Sett til etterheving i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader.
Stek kaken i forvarmet, nederste rille, i ovn i ca. 30-40 minutter.
Jeg la på et bakepapir etter 10 min, for den har en tendens til å bli litt godt stekt på toppen
Avkjøl kaken (og ha på litt melisglasur)

__________________
Enten går det bra, eller så går det over.
|