Sv: Hva er det til middag i dag?
Fylte aubeginer.
Slenger med en oppskrift siden den ble godt, og det er en ny rett her i huset.
Vask to auberginer og del dem i to på langs.
Skrap ut frøene (kastes), og strø på litt salt. Stek i ovnen på 180 grader i 10 min.
Vreng ut resten av kjøttet, det skal være med i fyllet.
Fyllet:
Alt hakkes og stekes sammen i stekepanna
Auberginekjøttet
En rød paprika
En stor løk
Fem fedd hvitløk
En pakke kjøttdeig (skulle vært av lam, men det hadde vi ikke)
Krydre etter ønske, svart pepper, cumin, paprika og ingefærpulver.
Og chipotle-tabasco.
En boks tomater.
La det koke skikkelig inn.
Fyll aubergineskallene med kjøttstuingen.
Det er lurt å legge dem i en smurt ildfast form så de ligger tett sammen og støtter hverandre og ikke velter eller flyter utover.
Rasp ost over.
Legg noen smørklatter på toppen. Jeg hadde bare mannens hjemmelagede urte/hvitløkssmør, det gjorde ingenting.
Sett under grill på høy varme til osten er gylden og litt brun, ca 6 min.
Jeg serverte med pitabrød, hummus og forskjellige marinerte oliven. Og fyllet som ikke fikk plass i aubergineskallene.
__________________
Søster er lett å begeistre
Unger: 05 og 07. Gubbe: 77. Dugandes kone ønskes.
|