Min aller beste helstekte kylling
Kylling i lake
1 stk rå kylling (liveche, hå, holte e.l.)
6 dl vann
4 ss salt
2 ts tørket estragon
2 ts tørket timian
4 fedd hvitløk, hakket
2 ts chili flak
1 ss honning
Kok opp vann og tilsett salt, krydder og honning. La det småkoke i 10-15 minutter
Avkjøl vannet
Legg kyllingen i en pose og hell blandingen over. Tilsett mer vann slik at kyllingen dekkes.
(Jeg pleier å bruke vanlige brødposer og bruker ca 1,2 L totalt, vist du bruker mer kan det være lurt å ha mer salt og krydder i)
Sett den i kjøleskapet og la den stå 24-48 timer.
Etter 24-48 timer:
Ta den ut av posen.
Tørk den og krydre med ønsket krydder (jeg bruker som regel kun paprika).
Legg på små klatter kokosolje eller smør rundt på den (på brystet, låret o.l.).
Stek den på 180C til den er 72 grader.
En kylling på 1,5 kg bruker som regel 1,5 time, en kylling på 2 kg ca 2 timer (ofte litt mindre).
La den hvile minst 10 minutter før den kuttes opp.
--
Jeg pleier ofte å kutte kylling i to og legge den i "butterfly" stilling på stekebrettet, da bruker den kortere tid og jeg syns den blir like saftig.
Jeg bruker alltid Hå eller Liveche kylling. Jeg er ikke glad i den rå fra prior, men det er min smak (Skal jeg ha prior MÅ den i lake først..)
Jeg liker å bruke timian og estragon, har og prøvd rosemarin. Det ble og bra.
|