Gulasjsuppe
Fant denne oppskriften i Ukeadressa for en god stund siden. Har nå endelig forsøkt å lage den, og den var utrolig god (og veldig enkel). Anbefales virkelig.
500 g renskåret oksekjøtt (bog eller høyrygg)
Olivenolje til steking
3 løk
3 fedd hvitløk
4 ts paprikapulver
1 strøken ts kajennepepper
2 ts timian
6 mandelpoteter
1,8 liter vann
3 ts salt
1 dæsj akasiehonning (eller litt sukker)
1 klatt rømme pr posjon
Skjær kjøttet i småbiter og brun lett i gryta. Ta ut kjøttet.
Hakk løk og hvitløk. Surr mykt med paprikapulver, timian og kajennepepper.
Ha i kjøttet og hell over vann. La koke i et par timer uten lokk.
Skrell potet og skjær i terninger. Ha oppi gryta siste 20 - 25 min
Tilsett salt og akasiehonning.
Serveres glodvarm med en klatt rømme og godt brød.
|