Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Påskekake - Chocolate-Citrus Cake with Candied Oranges

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 27-02-10, 10:01   #1
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.212
Blogginnlegg: 640
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Påskekake - Chocolate-Citrus Cake with Candied Oranges

Dette er egentlig en kake jeg bakte til nyttårsaften, men den passer like godt som påskekake.

Den er stor og mektig, og passer til store selskaper. Vi var fire voksne og tre barn, og greide kun å sette til livs litt under halvparten. Den tar litt tid å bake, men det er verdt det.

Baketid: 1 time
Total tid: 6 timer og 40 minutter (inkluderer ganachefyll, glasur og å lage candied oranges)

Det lønner seg å starte med ganachen, så appelsinene, kaka og til slutt frostingen.

1 cup er ca 2,4 dl.

Kaka
140 gram mørk kokesjokolade, hakket
1/2 cup mykt smør
1 2/3 cups sukker
1/3 cups lysebrunt sukker
3 store egg
2 cups siktet hvetemel
1 teskje baking soda
1/2 teskje salt
225 g rømme
1 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1 cup varm kaffe
Litt appelsinjus

  1. Sett ovnen på 175 grader. Smør og mel to runde bakeformer på ca 22 cm. Legg bakepapir i bunn, og smør bakepapiret lett.
  2. Smelt sjokoladen.
  3. Slå smør og sukker på medium hastighet til det er blandet godt, rundt 3 minutter. Tilsett egg, ett av gangen og bland det godt sammen. Tilsett den smeltede sjokoladen, og blandet det forsiktig sammen.
  4. Bland mel, bakepulver, salt og vaniljesukker (bruker du ekstrakt ha den i kaffen i stedet), og tilsett sjokoladeblandingen vekslevis med rømmen. Slå det sammen på lav hastighet så deigen ikke blir seig.
  5. Hell kaffen i en tynn stråle i deigen mens den røres på lav hastighet.
  6. Når alt er blandet forsiktig sammen, hell deigen i de to formene og stek midt i ovnen i ca 38-42 minutter, til den bestær stikkprøven.
  7. Avkjøl kaken helt, ca 1 time.

Ganachefyll
10 minutter å lage, må avkjøles i 2 timer

340 gram mørk kokesjokolade, hakket
1 1/2 cups kremfløte
1 spisesje appelsinlikør

  1. Smelt sjokoladen sammen med fløten, og bland inn likøren. Jeg hadde ikke likør og brukte appelsinjus, og det ble for lite smak.Dekk til, og avkjøl i 2 timer.
  2. Visp ganachen på medium hastighet i intervaller på 20 - 30 sekunder til det danner seg myke topper. Vært forsiktig med å vispe for lenge, da blir den lett tørr!
  3. Dynk kaken med litt appelsinjus.
  4. Spre 2/3 av ganachen på den ene kaka, legg den andre oppå og trykk forsiktig ned. Det som tyter ut og den resterende ganachen bruker du til å lage kaka jevn og glatt.

Frosting
10 minutter

2 eggehviter
1 1/4 kopp sukker
1 spisesje maissirup (jeg endte opp med å bruke lønnesirup)
1 teskje appelsinlikør (samme her, jeg brukte appelsinjus, og det ble for lite smak)

  1. Hell vann i bunn av en kjele. Kokk opp, skru ned varmen, og la det surre.
  2. Bland eggehviter, sukker, sirup, appelsinlikør og 1/4 kopp vann i en bolle, og visp på høy hastighet til det er blandet godt.
  3. Sett bollen over det kokende vannet, og visp på høy hastighet til myke topper danner seg, og ta bollen vekk fra varmen.
  4. Spre frostingen på kaken med en gang, og ha et fuktig kjøkkenhåndkle over frostingbollen i mens, så den ikke tørker ut underveis.

Candied Oranges

10 minutter, 1 og en halv time, inkludert tørketid.

2 store, fine appelsiner skåret i skiver. Siden de skal brukes med skall foretrekker jeg økologiske.
2 cups sukker
1/2 vaniljestang

  1. Kok opp en kjele med vann, tilsett appelsinskivene og kok i fem minutter. Ta ut appelsinene med en hullsleiv og legg dem på et bakepapir. Kast vannet. Denne kokoingen fjerner bitterheten i appelsinskallet.
  2. Kok opp 2 cups med vann, sukker og frøene fra vaniljestangen. Når sukkeret er oppløst, tilsett appelsinskivene. Kok under lokk i ti minutter. Ta vekk lokket, og kok i 35-45 minutter til appelsinene virker gjennomsiktige.
  3. Ta ut appelsinene med en klype, og plasser den på bakepapir, mens du bretter dem slik du vil ha dem. La de stå i 15 minutter.
  4. Sirupen du har kokt appelsinene i kan du ta vare på til annet bruk.

Når appelsinene har trøket plasserer du dem på kaken som pynt. Voila!



__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:16.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no