Ukemeny
De siste årene har vi hatt alt for ensartet kosthold, for det meste basert på kjøttdeig og pølser. Nå er jeg så utrolig lei det samme gamle, så jeg har lagt en plan for å få mer variasjon:
Mandag: Hvitt kjøtt.
Tirsdag: "Vegetar"-mat. Det vil bare si at hovedingrediensen ikke skal være kjøtt. Saus med kjøttbuljong, så skinkebiter osv. er helt greit.
Onsdag: Kjøttdeig
Torsdag: Fisk
Fredag: Pølse
Lørdag: Suppe eller grøt
Søndag: Rødt kjøtt (gammeldagse søndagsmiddager).
Det ligger ikkeno politisk bak dette, det er kun for å tvinge meg selv til å være mer oppfinnsom og få litjtausa til å prøve flere smaker. Om det fører til at vi får i oss mer fisk og grønnsaker så er det bare en bonus. Nå har jeg ei liste på 130 middagsretter som jeg kan variere med. Målet er å komme gjennom alle før det blir repetisjon.
Denne uka:
Mandag: Hjemmelagde vårruller (totalt mislykkede, de blåste opp som ballonger).
Tirsdag: Fersk fullkornspasta med fløte og brokkolisaus. Nyyyydelig.
Onsdag: Hønsefrikasse (jeg måtte bruke opp en kjøttdeig på mandag, så mandag og onsdag blir byttet om denne uka.)
Torsdag: Ovnsbakt laks.
Fredag: Pølse i brød og lompe.
Lørdag: Blomkålsuppe.
Søndag: Italiensk fåregryte.
Neste uke:
Appelsinkylling
Falafel
Spagetti med kjøttsaus
Stekt kveite med ovnsbakte poteter
Falukorv
Risgrøt
Irsk ølgryte (storfe)
__________________
Litjtausa 06. Lille skatt 07
|