Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Karameller for dummies

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 14-12-09, 11:40   #1
Kanina
Sviiisj!!
 
Kanina sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Enga
Innlegg: 13.057
Blogginnlegg: 841
Kanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtid
Standard

Karameller for dummies

Jeg tillater meg å starte en egen tråd om mine karamell-kvaler. Håper det er greit, Tjorven.

Jeg har altså forsøkt meg på karamellene fra Tjorvens kalender-blogginnlegg:

Opprinnelig lagt inn av Tjorven

Sjokoladekarameller

50 g smør
450 g sukker
3 dl fløte
1,5 dl melk
3 ss vann eller væske med smak (jeg brukte kaffe)
100 g mørk kokesjokolade
evt. hakkede nøtter

Ha alle ingrediensene unntatt kokesjokoladen i en tykkbunnet kasserolle og kok opp. Rør av og til. La massen koke på middels varme til den kan formes til en kule i kaldt vann. (Dette tar en god stund, men ikke bruk altfor lav temperatur for da tar det en evighet.) Trekk kasserollen av platen og ha i sjokolade. Tilsett eventuelt også nøtter. Rør godt. Hell massen i en ikke for stor ildfast form som er dekket med bakepair. Sett karamellene kjølig. Del konfekten i passe biter med en skarp kniv.

Men det gikk jo ikke så bra. Jeg rørte og jeg kokte, og jeg venta, og jeg sjekket karamellmassen etter å ha avkjølt litt i kaldt vann, og jeg fikk til å lage kuler av den, og da blandet jeg oppi kokesjokoladen, og vips! Sjokoladeglasur! Så hva har jeg gjort feil? Jeg laster selvsagt ikke Tjorven for noe av dette, men jeg må virkelig ha det inn med teskje, evt pinsett!
Finnes det egne karamell-kurs man kan gå på?

Spørsmålene jeg balet med var bl.a.:

-Hvor lenge sånn ca er egentlig "en god stund"?
-hvilken farge er det meningen at massen skal ha, når den er sånn ca ferdig?
-er det viktigere å stoppe litt tidlig, enn å koke for lenge?

Hjelp!

__________________

Kanina er ikke aktiv   Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:02.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no