Sjokoladekake (lavkarbo)
Nå står min første lavkarbokake i ovnen. Den består av 310g 70% sjokolade og 10 egg. 
Oppskrift og fremgangsmåte kan legges ut etter at barna er i seng. Røra smakte i hvert fall himmelsk.
6-8 personer
310g mørk sjokolade (jeg brukte 70% kokesjokolade med 34g karbo per 100g).
10 egg, skilt.
Smelt sjokoladen over vannbad, rør ofte.
Pisk eggehvitene (alle 10) til det danner seg stive topper.
Pisk eggeplommene lett sammen og tilsett den smeltede sjokoladen og rør forsiktig inn.
Tilsett eggehvitene i blandingen, vend dem inn i røra med slikkepott eller stålvisp (blandingen skal se ut som mousse når den er klar)
Hell røra i en 20cm form, kledd med bakepapir, som du bretter over kanten.
Stekes på 250 grader midt i ovnen i 8 min. La kaka stå på benken en halvtime før den settes i kjøleskapet i 12 timer, eller over natten.
Glasur: 185g 70% sjokolade (jeg skal bruke Freia sin med appelsin)
Når kaken har hatt oppholdet i kjøleskapet tas den ut av formen og legges på fat, hell glasuren over og sett kaka tilbake i kjøleskapet i 5 min.
Ved servering dypper du en kniv i kokende vann før kaka skjæres opp.
Jeg skal servere med vaniljeis, men det er sikkert godt med pisket krem også.
Sist redigert av Benzo : 03-10-09 kl 20:07.
Årsak: lagt til oppskrift
|