Sv: Hvordan får man hjemmebakt brød mindre kompakt?
Opprinnelig lagt inn av Urt, her.
Eg har jo ingen bakeboller eller slikt som takler slike store deiger.
Kenwooden takler jo ingenting. Prøver eg meg på ein deig oppi der, hopper den ned på golvet viss eg tar augene vekk frå den.
Får sjå på muligheten for å halverer hellebrød oppskrifta.
Hvilke hastighet bruker du da? Eltekrok skal jo aldri på mer enn 1 eller 2. Jeg har den som oftest på rett under 1. Da står den fin i ro.
Opprinnelig lagt inn av Madam Mim, her.
Når min datter har en periode der hun hater frø og korn, så kjører jeg korn, nøtter og frø til mel med knivdelen i foodprocessoren. Velg kanskje de grove, men finsiktede (sammalt, fin) typene, og Heliosmelet er stort sett alltid litt finere, mindre ruskete enn konvensjonelt grovmel.
Et litt luftigere brød (med kortere holdbarhet og litt fårligere fryseevne) får du ved å bruke feks 50/50 fin/grov eller kanskje til og med 70/30 fin/grov. (Motsatt av hellebrødet) bruk 6-7 dl væske + olje og kjør til deigen slipper bollen, hev, bak ut, hev igjen og stek i 45 -60 minutter nederst i ovnen på 200 C, litt ettersom hvor hard skorpe du vil ha. brødet skal lyde hult når du banker på det.
Takk for mange gode tips!
Opprinnelig lagt inn av Balanse, her.
2 ss Fiber Husk (helsekost, Meny eller Ultra) er den lates løsning. Det gjør brødet luftig og saftigere.
Takk for tipset! husker jeg brukte det en del når jeg bakte glutenfritt.
|