Prøv disse! Mamma sine karamellspon
... og ikke la deg lure, de ligner på havreflarn, men er egentlig karameller forkledt som kake.
Here it goes:
4 dl havregryn
4 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
8 ts vaniljesukker
5 dl smeltet smør (jeg tuller ikke altså, du tror det er for mye når du ser det, men det er ikke det)
1 dl sirup
1 dl fløte
La røra stå kaldt ei stund.
Legges som små klumper på bakepapirdekket plate i god avstand fra hverandre (ca 3x3 per plate). Ikke for mye, bruk ei "god" teskje. De flyter veldig utover. Stekes på ca 170 grader. Tas ut når de har begynt å bli litt gylne rundt kanten, men fortsatt litt "for" lyse i midten. I min ovn: 170 grader i 5-6 minutter. La dem bli liggende på plata etter at de er tatt ut, de steker litt videre der. De skal ha blonder i kantene når de er riktige. Er det blonde over hele er røra for tynn, da må du ha oppi mer mel og gryn.
Tradisjonelt skal de bøyes dobbelt, dvs brettes rundt et knivskaft/sleivskaft e.l. til de stivner, så bare kantene ligger mot hverandre. Jeg gidder ikke dette jåleriet, jeg lager dem bare som flate kjeks.
Seige, klissete og fantastisk deilige!
__________________
µ 05 07 07
Sist redigert av My : 17-12-13 kl 08:35.
|