Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

17. mai-kaker

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 13-05-08, 21:07   #1
Sue
Nye muligheter :o)
 
Sue sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.770
Sue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smart
Standard

17. mai-kaker

Skal du bake noe spennende til 17. mai?

Jeg skal bake en som heter Chocolate Chunk Cheesecake som du finner her Det søte liv

Og en veldig enkel, men god sjokoladepai med vaniljekrem og frisk frukt.

Sjokoladepai med vaniljekrem og frisk frukt

Til 6-8 personer

Paideig:
100g margarin
3dl havregryn
½ dl sukker
4 ss nesquik-pålegg

225 grader i ca 10 min, nederste rille, paiform ca 25 cm i diameter

Fyll:
1 pakke ferdigkjøpt vaniljekrem (1/2 liter)
ca. 500 gram, f.eks kiwi, mango, jordbær

Skjær margarin i terninger og bland sammen med havregryn og sukker.
Smuldre det sammen med fingertuppene til det er godt blandet.
Rør inn Nesquik-pålegg til det er jevnt fordelt. Smør en ildfast form, gjerne paiform, og trykk deigen ut.
Stek kaken til det begynner å boble i hele flaten. Ta den så straks ut av ovnen. Avkjøl kaken i formen. Når den er kald, lirkes den ut og settes på fat. Bre et godt lag med vaniljekrem på, og pynt med frukt og bær. Serveres umiddelbart.

__________________
Å leve er ikke nok. Solskinn, frihet og en liten blomst må man ha.
Sue er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-05-08, 21:09   #2
amylin
One of These Days
 
amylin sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.068
Blogginnlegg: 246
amylin har en fantastisk fremtidamylin har en fantastisk fremtidamylin har en fantastisk fremtidamylin har en fantastisk fremtidamylin har en fantastisk fremtidamylin har en fantastisk fremtidamylin har en fantastisk fremtidamylin har en fantastisk fremtidamylin har en fantastisk fremtidamylin har en fantastisk fremtidamylin har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Så kjekt å vite, Sue! Den høres veldig god ut!

amylin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-05-08, 21:58   #3
Mikkeline
Flax
 
Mikkeline sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Bergen
Innlegg: 5.790
Mikkeline er et navn som alle kjenner tilMikkeline er et navn som alle kjenner tilMikkeline er et navn som alle kjenner tilMikkeline er et navn som alle kjenner tilMikkeline er et navn som alle kjenner tilMikkeline er et navn som alle kjenner tilMikkeline er et navn som alle kjenner tilMikkeline er et navn som alle kjenner tilMikkeline er et navn som alle kjenner tilMikkeline er et navn som alle kjenner tilMikkeline er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Hva er Nesquick pålegg? Det samme som Sjokade osv?

__________________
03 06 09
Mikkeline er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-05-08, 22:05   #4
Svanen
trenger lading
 
Svanen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Oppland
Innlegg: 5.459
Blogginnlegg: 61
Svanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Pleier ikke lage så mye kake, de to siste årene har vi feiret med to andre familier, og jeg har tatt med potetsalaten min
Men i år kommer foreldrene mine og bror min, og dagen etter får vi trolig besøk.
Skal lage en "vanlig" bløtkake, og prøve meg med marsipanlokk. Har prøvd det før, men det blir aldri helt som jeg vil. Hva er tipsene igjen for å kjevle marsipan? (sist jeg lagde marsipankake var til dåpen til minsten, og da torde jeg ikke prøve selv, så jeg kjøpte ferdig lokk- er minst 2-3 ganger så dyrt!)

Inni tror jeg det blir jordbær og kanskje blåbær. Regner med at ungene blir med å pynte, så jeg satser ikke på noe proff resultat...

__________________
99, 00, 04, aug. 14
Svanen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-05-08, 22:20   #5
MokkMokk
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: oppi der :peker:
Innlegg: 5.001
MokkMokk har mye å være stolt avMokkMokk har mye å være stolt avMokkMokk har mye å være stolt avMokkMokk har mye å være stolt avMokkMokk har mye å være stolt avMokkMokk har mye å være stolt avMokkMokk har mye å være stolt avMokkMokk har mye å være stolt avMokkMokk har mye å være stolt avMokkMokk har mye å være stolt avMokkMokk har mye å være stolt av
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Opprinnelig lagt inn av PrinsesseChiefen, her.

Hva er tipsene igjen for å kjevle marsipan?

Jeg kjevler med litt hvetemel fremfor melis, ihvertfall, så unngår man at marsipanen blir klissete og ekkel. Pleier å kjevle på en oppklippet bærepose e.l., der jeg har halve posen under og halve over. Da går det greit å lempe lokket oppå kaka. Det finnes sikkert noen geniale Tupperware-dippedutter for dette, men jeg har ikke slikt i hus.

MokkMokk er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-05-08, 22:42   #6
Svanen
trenger lading
 
Svanen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Oppland
Innlegg: 5.459
Blogginnlegg: 61
Svanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Opprinnelig lagt inn av MokkMokk, her.

Jeg kjevler med litt hvetemel fremfor melis, ihvertfall, så unngår man at marsipanen blir klissete og ekkel. Pleier å kjevle på en oppklippet bærepose e.l., der jeg har halve posen under og halve over. Da går det greit å lempe lokket oppå kaka. Det finnes sikkert noen geniale Tupperware-dippedutter for dette, men jeg har ikke slikt i hus.

Bærepose, det hørtes smart ut. Takk, det skal jeg prøve.
Har heller ikke geniale Tupperware-dippedutter

__________________
99, 00, 04, aug. 14
Svanen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-05-08, 11:36   #7
Honda
Type R ;)
 
Honda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Nord
Innlegg: 8.453
Honda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Opprinnelig lagt inn av MokkMokk, her.

Jeg kjevler med litt hvetemel fremfor melis, ihvertfall, så unngår man at marsipanen blir klissete og ekkel. Pleier å kjevle på en oppklippet bærepose e.l., der jeg har halve posen under og halve over. Da går det greit å lempe lokket oppå kaka. Det finnes sikkert noen geniale Tupperware-dippedutter for dette, men jeg har ikke slikt i hus.


Japp i følge min konditor venninna skal marsipan kjevles i hvetemel.
Og den skal kjevles tynn.
2-3 mm

Kost av den rull en over på kjevle, legg øversiden ned på kaka, så den siden som var ned på bordet blir opp. og kost av.

__________________
Honda som ikke kjører Honda bil for tiden men har Honda snøfres og gressklipper med Honda motor...
Honda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-05-08, 16:43   #8
Svanen
trenger lading
 
Svanen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Oppland
Innlegg: 5.459
Blogginnlegg: 61
Svanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Opprinnelig lagt inn av MokkMokk, her.

Pleier å kjevle på en oppklippet bærepose e.l., der jeg har halve posen under og halve over. Da går det greit å lempe lokket oppå kaka.

Takk for tipset.
Det fungerte kjempebra! Jeg klippet opp to brødposer i siden og la en under og en over. Trengte ikke noe mel eller melis heller, og lokket ser profft ut, ikke sant



I morgen pynter vi med jordbær... (de smaker ikke så gode som norske jordbær, men, men...)

__________________
99, 00, 04, aug. 14
Svanen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-05-08, 21:10   #9
Kanina
Sviiisj!!
 
Kanina sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Enga
Innlegg: 13.057
Blogginnlegg: 841
Kanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Opprinnelig lagt inn av PrinsesseChiefen, her.

Hva er tipsene igjen for å kjevle marsipan?

Jeg pleier å klemme ut marsipanen på et bakepapir, bruk plasthansker (eller fryseposer, hvis man ikke har...), så tynt man klarer. Deretter legger jeg plastfolie over, og kjevler til det blir mest mulig jevnt, og så tynt jeg klarer. tar av plastfolien, hvelver marsipanen over kaka, og drar av bakepapiret. Deretter dytter jeg marsipanen nedover så mye som mulig for å unngå krøller/folder langs siden. Dette er dessuten enklere å få til med egenrullet marsipan, for den ferdigkjevlede er ofte litt stiv. Og dessuten kan jeg ikke spise den siden den er kjevlet ut med hvetemel

__________________

Kanina er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-05-08, 14:47   #10
Sue
Nye muligheter :o)
 
Sue sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.770
Sue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Opprinnelig lagt inn av Mikkeline, her.

Hva er Nesquick pålegg? Det samme som Sjokade osv?

Ja, det står i samme hylle. Jeg har dog valgt å bruke sjokadepålegg likevel, pga en som ikke tåler nøtter som kommer og Nesquik-pålegget inneholder spor av nøtter.

__________________
Å leve er ikke nok. Solskinn, frihet og en liten blomst må man ha.
Sue er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-05-08, 15:05   #11
konemor
Erfaren
 
konemor sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 861
konemor er litt kulkonemor er litt kul
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Hadde tenkt lage Pavlova med krem, jordbær og blåbær


Sist redigert av konemor : 14-05-08 kl 15:06. Årsak: Skrivefeil
konemor er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-05-08, 14:46   #12
Sue
Nye muligheter :o)
 
Sue sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.770
Sue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smartSue imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Opprinnelig lagt inn av amylin, her.

Så kjekt å vite, Sue! Den høres veldig god ut!

Ja, vi får se, da, om du liker de.

__________________
Å leve er ikke nok. Solskinn, frihet og en liten blomst må man ha.
Sue er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-05-08, 15:13   #13
Tertit
Stort sett blid
 
Tertit sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 3.503
Tertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt likt
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Jeg tror jeg dropper kake i år, men har tenkt å lage en kaffefromasj til dessert.

__________________
Mamma til hifigutten 95 og hestejenta 97
Tertit er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-05-08, 16:44   #14
Macky
Flink jente
 
Macky sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 3.303
Macky imponerer mange og er sikkert smartMacky imponerer mange og er sikkert smartMacky imponerer mange og er sikkert smartMacky imponerer mange og er sikkert smartMacky imponerer mange og er sikkert smartMacky imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Jeg skal lage "Jordbærpikenes drøm" hentet fra Det søte liv
Jeg har laget den noen ganger allerede, og fått "bestillinger" både til 17 mai og en 30 års dag. Den er frisk og god. Jeg har også byttet ut bunnen med mandelbunn, hvis jeg skal i et selskap hvor jeg vet at noen har cøliaki, veldig god med nøttebunn også

Macky er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-05-08, 11:22   #15
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Lurer på å lage flytende sjokoladekake, servert med vaniljeis, eller sjokoladefondant.

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-05-08, 15:24   #16
Christinamor
Superaktiv
 
Christinamor sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Skien
Innlegg: 318
Christinamor er litt kulChristinamor er litt kul
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Jeg skulle gjerne bakt jordbærmoussekaka på nøttebunn, men må da i så fall lage bunnen på fredag, og fyllet om kvelden, siden vi reiser til Skien i 19-tiden...

Christinamor er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-05-08, 21:20   #17
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Billigmarsipan er et helvete å kjevle, den er altfor hard. :erfaring: Dessuten smaker den pøkk og hoppetau. Det må være den lilla fra Odense.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-05-08, 21:26   #18
ming
i tåkeheimen
 
ming sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Trondheim
Innlegg: 4.835
Blogginnlegg: 11
ming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de fleste
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Jeg skal straks lage Snickerskake (oppskrifta ligger inne på Det søte liv, som de fleste andre her). 2000-barnet bestilte den. 2003-barnet ville nok bestilt gulrotkake, men han ble ikke spurt.

ming er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-05-08, 21:29   #19
Kalima
Aktiv
 
Kalima sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Innlegg: 106
Kalima har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: 17. mai-kaker

For et fantastisk marsipalokk!! Jeg har akkurat gjort siste innsats: ei ostekaka står og godgjør seg i kjøleskapet. Ser dog at jeg burde ha noe å pynte den med (øverste lokket består av kremfløte blanda med gele) - men det har jeg visst glemt å tenke på. Så da får det bli en litt bleik kake...

Kalima er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-05-08, 21:31   #20
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: 17. mai-kaker

Opprinnelig lagt inn av Kalima, her.

For et fantastisk marsipalokk!! Jeg har akkurat gjort siste innsats: ei ostekaka står og godgjør seg i kjøleskapet. Ser dog at jeg burde ha noe å pynte den med (øverste lokket består av kremfløte blanda med gele) - men det har jeg visst glemt å tenke på. Så da får det bli en litt bleik kake...

Du har ikke noe druer eller bær liggende da? Kiwi? Appelsin? Jeg pyntet noen av mine slik:



__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Emneord
kake, oppskrift


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:38.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no