Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Pinnekjøttspørsmål

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 29-12-14, 23:16   #1
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Pinnekjøttspørsmål

Vi skulle egentlig bli 10 stykker på nyttår og jeg har tatt opp og tint 4,5 kg pinnekjøtt. Det ligger til utvanning nå.
Nå viser det seg at vi bare blir 5 pinnekjøttspisende gjester....så det vil si at
jeg har ganske mye pinnekjøtt.
Går det an å fryse pinnekjøttet etter at det er dampet?
I og med at det allerede har vært fryst en gang (av meg, ikke fra butikken) så har jeg ikke noe lyst til å legge det tilbake i fryseren uten å gjøre noe med det.

Råd og tips anyone?

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:20   #2
Fersken
Tatt på
 
Fersken sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Andre etasje
Innlegg: 8.725
Blogginnlegg: 127
Fersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Tilberede pinnekjøttet som planlagt og bruke rester i kjøttsuppe/gryteretter etterpå?

__________________
Pie (2007) og Gut (2010)
Fersken er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:23   #3
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.512
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Pinnekjøttet er så salt at det er null problem å fryse det igjen ferdig vannet men uten å koke.
Det går også fint å fryse ferdig kokt pinnekjøtt, det blir aller best om du fryser det i litt av kraften, men få bort mest mulig av fettet fra kraften først om mulig.

__________________
I'm happy, hope you're happy too
Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:26   #4
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Opprinnelig lagt inn av Nextlife, her.

Pinnekjøttet er så salt at det er null problem å fryse det igjen ferdig vannet men uten å koke.
Det går også fint å fryse ferdig kokt pinnekjøtt, det blir aller best om du fryser det i litt av kraften, men få bort mest mulig av fettet fra kraften først om mulig.

Jeg pleier å ta pinnekjøttet ut av gryten etter koking, la kraften stå til dagen etterpå og så ta av fettlokket som da er stivt. Den kraften som da er igjen bør vel være god å fryse det i da?
Jeg tenkte det var greit å koke det først, så er det så lettvint å ta opp og skjerpe i ovnen når vi for eksempel har komler til middag.

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:30   #5
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.512
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Opprinnelig lagt inn av Taien, her.

Jeg pleier å ta pinnekjøttet ut av gryten etter koking, la kraften stå til dagen etterpå og så ta av fettlokket som da er stivt. Den kraften som da er igjen bør vel være god å fryse det i da?
Jeg tenkte det var greit å koke det først, så er det så lettvint å ta opp og skjerpe i ovnen når vi for eksempel har komler til middag.

Jepp, helt supert å skille fettet fra kraften på den måten. Kraften blir jo gelèaktig, men bare knus den litt med en gaffel og ha sammen med pinnekjøttbitene før du fryser.

Kjempelettvint å ha ferdig kokt pinnekjøtt i fryseren, men husk på at det er veldig fett,- og ikke verden lengste holdbarhet.

Lykke til

__________________
I'm happy, hope you're happy too
Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:35   #6
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Opprinnelig lagt inn av Nextlife, her.

Jepp, helt supert å skille fettet fra kraften på den måten. Kraften blir jo gelèaktig, men bare knus den litt med en gaffel og ha sammen med pinnekjøttbitene før du fryser.

Kjempelettvint å ha ferdig kokt pinnekjøtt i fryseren, men husk på at det er veldig fett,- og ikke verden lengste holdbarhet.

Lykke til

Jeg elsker pinnekjøtt, og tror ikke det overlever så lenge nei.
Tusen takk for kjempegode svar.

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-14, 02:16   #7
Fibi
Prematurmamma
 
Fibi sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Hvor: Sanniss, Rogaland
Innlegg: 14.671
Blogginnlegg: 11
Fibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Opprinnelig lagt inn av Taien, her.

Jeg pleier å ta pinnekjøttet ut av gryten etter koking, la kraften stå til dagen etterpå og så ta av fettlokket som da er stivt. Den kraften som da er igjen bør vel være god å fryse det i da?
Jeg tenkte det var greit å koke det først, så er det så lettvint å ta opp og skjerpe i ovnen når vi for eksempel har komler til middag.

Det er en ypperlig løsning.

__________________
Jente 03 - Gutt 08 - Gutt 14 (uke 24+6)

Podcaster for Kjerringrådet - Helt uten filter (@Kjerringraadet)

Fibi er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:29   #8
Enhjørning
Gullfisk
 
Enhjørning sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2007
Hvor: Bøgda
Innlegg: 9.510
Enhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt av
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Det blir VELDIG godt om du fryser det etter koking og så tar det opp senere og skjerper det i ovnen.

__________________
"Dewey var en fin fyr." (sitat: David Massey, HiO)
Enhjørning og gutta: 02.09.69, 11.01.05 og 27.08.09
Enhjørning er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:30   #9
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Opprinnelig lagt inn av Enhjørning, her.

Det blir VELDIG godt om du fryser det etter koking og så tar det opp senere og skjerper det i ovnen.

Høres bra ut!

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:41   #10
Niobe
Personlig pessimist
 
Niobe sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 28.080
Blogginnlegg: 11
Niobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Jeg laget dobbel så mye pinnekjøtt som vi kom til å spise i dag. Restene skal glaseres med en blanding av honning og soyasaus, og stekes i ovnen, og serveres med stekt ris og søt chilisaus. Det er knallgodt.

__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.»
- Aileen Wuornos, seriemorder
Niobe er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:45   #11
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Opprinnelig lagt inn av Niobe, her.

Jeg laget dobbel så mye pinnekjøtt som vi kom til å spise i dag. Restene skal glaseres med en blanding av honning og soyasaus, og stekes i ovnen, og serveres med stekt ris og søt chilisaus. Det er knallgodt.

Det hørtes utrolig spennende og godt ut! Hvilke blandingsforhold på honning og soyasaus? Og hva slags soyasaus bruker du?

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:46   #12
Niobe
Personlig pessimist
 
Niobe sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 28.080
Blogginnlegg: 11
Niobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Opprinnelig lagt inn av Taien, her.

Det hørtes utrolig spennende og godt ut! Hvilke blandingsforhold på honning og soyasaus? Og hva slags soyasaus bruker du?

Jeg bare slumper. Varm honning på svak varme i en gryte, så den blir mer tyntflytende. Smak til med soyasaus (vanlig, salt). Pensle pinnekjøttet med mye honning/soyasaus, legg det på brett og stek i ovnen til det blir litt sprøtt.

__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.»
- Aileen Wuornos, seriemorder
Niobe er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:48   #13
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Opprinnelig lagt inn av Niobe, her.

Jeg bare slumper. Varm honning på svak varme i en gryte, så den blir mer tyntflytende. Smak til med soyasaus (vanlig, salt). Pensle pinnekjøttet med mye honning/soyasaus, legg det på brett og stek i ovnen til det blir litt sprøtt.

Nå sikler jeg her! Det skal jeg DEFINITIVT prøve. Tusen takk for tips.

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:50   #14
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.512
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Opprinnelig lagt inn av Niobe, her.

Jeg bare slumper. Varm honning på svak varme i en gryte, så den blir mer tyntflytende. Smak til med soyasaus (vanlig, salt). Pensle pinnekjøttet med mye honning/soyasaus, legg det på brett og stek i ovnen til det blir litt sprøtt.

Det hørte godt ut (for slike som liker honning, og det gjør ikke jeg ) og er et tips jeg tar med meg som en rett til et tapasbord

__________________
I'm happy, hope you're happy too
Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:51   #15
Niobe
Personlig pessimist
 
Niobe sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 28.080
Blogginnlegg: 11
Niobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Opprinnelig lagt inn av Nextlife, her.

Det hørte godt ut (for slike som liker honning, og det gjør ikke jeg ) og er et tips jeg tar med meg som en rett til et tapasbord

Jeg liker ikke ren lynghonningsmak, og dette smaker ikke honning. Det gir bare pinnekjøttet en søtlig smak. Sånn litt asiastisk, søtt og salt på samme tid.

__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.»
- Aileen Wuornos, seriemorder
Niobe er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:42   #16
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.512
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Jeg ville brukt det innen ca 3 mnds tid. Det kan fint spises etter den tid, men fettet kan da ha fått en litt kjip, besk smak.

__________________
I'm happy, hope you're happy too
Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-14, 23:43   #17
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Opprinnelig lagt inn av Nextlife, her.

Jeg ville brukt det innen ca 3 mnds tid. Det kan fint spises etter den tid, men fettet kan da ha fått en litt kjip, besk smak.

Ah, akkurat. Jeg tenkte om det holdt seg til påske. Men da spises det før og så kjøper vi heller et par pakker til å ha i fryseren nå etter nyttår. (Pinnekjøttet kommer alltid på salg her, og jeg hamstrer. )

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-14, 00:51   #18
Carrera
Må man ha en tittel?
 
Carrera sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 9.539
Carrera har mye å være stolt avCarrera har mye å være stolt avCarrera har mye å være stolt avCarrera har mye å være stolt avCarrera har mye å være stolt avCarrera har mye å være stolt avCarrera har mye å være stolt avCarrera har mye å være stolt avCarrera har mye å være stolt avCarrera har mye å være stolt avCarrera har mye å være stolt av
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Jeg kjøper alltid litt ekstra pinnekjøtt, og fryser ned restene. Herlig å ta igjen utpå nyåret.

Fryser ned kjøtt og kraft separat. Når det skal brukes igjen så legger jeg pinner i kasserollen og smelter kraften oppi der. Så legger jeg på kjøttet og lar det dampe en liten stund. Skal ikke mye til før kjøttet er gjennomvarmt. Har jeg lite kraft så har jeg i litt vann og lar det stå litt lengre. Like godt som julaften.

__________________
All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
Carrera er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-14, 00:55   #19
Pesten
Bør lage seg en tittel selv
 
Pesten sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2011
Innlegg: 2.798
Pesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Pinnekjøttspørsmål

Blir lapskaus med pinnekjøtt 1 nyttårsdag.

__________________
Storebror 01, mellomsøster 02 og lillesøster 05.
Pesten er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:16.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no