Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Bacalao

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 17-10-09, 09:54   #1
Camomilla
Wooohhoooooo
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.222
Camomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt av
Standard

Bacalao

Bacalao er enkelt å lage, men oppskriften på min gode har blitt borte under oppussing av kjøkkenet. SKal lage det i dag.

HAr du en god oppskrift å dele?

__________________
Propellen januar 2005
Camomilla er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-10-09, 11:09   #2
iben
oppbevares tørt
 
iben sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 2.136
iben imponerer mange og er sikkert smartiben imponerer mange og er sikkert smartiben imponerer mange og er sikkert smartiben imponerer mange og er sikkert smartiben imponerer mange og er sikkert smartiben imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Bacalao

Lages alltid på slump

Mange poteter i skiver
Utvannet Klippfisk oppdelt i små fine biter. Jeg vanner ut 2 døgn for at den ikke skal være for salt.
Masse løk
Hermetiske tomater
Hermetisk paprika
Soltørka tomater
Litt tomatpurre
God olje
Hvitløk

Surr hvitløk og olje i bunnen av stoor kasserolle
Legg lagvis - fisk, potet og løk i flere omganger. Ha i tomater, olje og det andre mellom lagene. Spanskpepper med måte! Kan også ha i squash eller oliven hvis dere liker det.

Småkokes en time eller mer.

iben er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-10-09, 11:39   #3
Libra
Bør lage seg en tittel selv
 
Libra sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.522
Blogginnlegg: 51
Libra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Bacalao

Oppskrift til 4 – 5 porsjoner

1 kg klippfisk
Ca 2,5 kg poteter
3 røde paprika
4 chili
3 løk
3 ½ boks hakkede tomater
Ca 2,5 dl tomatpuré
4-5 båter hvitløk
Ca 4 dl olivenolje

Klippfisken vannes i et døgn. Hvis man ikke liker for stram klippfisksmak skiftes vannet en gang, ( bruk godt med vann ). Liker man en veldig mild smak, la fisken stå i vann i to døgn.

Rens fisken og riv eller skjær den i passe biter. Rens poter og skjær dem i 3 – 4 mm brede skiver.

Svi paprikaen og chilien med gassbrenner slik at skallet blir sort. Riv deretter av skallet og fjern kjernene. Kjernene i chilien kan være med i gryten for å få den sterkere. ( man kan også grille paprika og chili i stekeovnen ).

Etter at skallet på paprika og chili er fjernet, skjæres paprikaen i strimler ( 5 – 6 mm ). Kutt chilien i små biter. Rens og skjer løken i strimler, ca 5 – 6 mm brede. Press hvitløksbåtene slik at det blir en puré.

Hell litt olje i en kasserolle (bruk en romslig kasserolle ) og varm oljen litt( dette hindrer at det svis i bunnen av gryten ). Legg så lagvis med potet, klippfisk, løk, paprika, chili, hakkede tomater, hvitløk og tomatpuré i kasserollen. Hell på litt mer olivenolje, og gjenta med å legge lag på lag til du slipper opp for ingredienser.

Husk: ikke bruk for sterk varme, la gryten få trekke rett under kokepunktet. Bacalaoen er ferdig når potetene er møre.

Sorte oliven kan brukes i gryten eller serveres i egen skål ved siden av.

Libra er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-10-09, 12:36   #4
Camomilla
Wooohhoooooo
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.222
Camomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt av
Standard

Sv: Bacalao

Takk, da ser jeg at jeg har kjøpt det jeg trenger.
Klippfisken vannet jeg ut før jeg la den i fryseren. Snart ferdig tint nå.

__________________
Propellen januar 2005
Camomilla er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-10-09, 14:56   #5
Vianne Rocher
Kamerat Pære
 
Vianne Rocher sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2009
Hvor: Barteby / Nordens Venezia
Innlegg: 6.101
Vianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Bacalao

Pimientos i stedet for hermetisk paprika altså og ikke chilli, men hele spanskpepper *konservativ*! Det er ett must, nærmest påbudt i Bacalao.

Grønne Oliven og ost på toppen er vri alà Vianne, og det betyr litt da jeg er fra byen der hver familie har sin egen bacalaooppskrift!

__________________
Ain't nobody dope as me, I'm dressed so fresh and clean.
2008 2013 2015
Vianne Rocher er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-10-09, 16:22   #6
Camomilla
Wooohhoooooo
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.222
Camomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt av
Standard

Sv: Bacalao

Nå står den og putrer på komfyren.

Tenkte å spise den i morgen, syns den er best dagen etter den er laget.

__________________
Propellen januar 2005
Camomilla er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:01.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no