Deler min versjon av matmuffinsene
Jeg skulle lage Stikka/Isets matmuffins i dag, men siden jeg ikke tenkte på det da jeg handlet i går, ble oppskriften noe endret underveis. De ble imidlertid skikkelig gode, og ikke rå i det hele tatt, muligens fordi jeg ikke hadde i så mye fyll.
4 egg
3/4 dl yoghurt naturell
3/4 dl creme fraiche
en dæsj melk til å spe, under 1/2 dl
3 ss olivenolje
8 dl mel (4 siktet spelt og 4 grov blanding)
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts cumin
2 ts hvitløkspulver (Rajah)
1 ts svart pepper
sesamfrø
linfrø
To gulrøtter, grovrevet
En bit kalkunfalukorv, omtrent en halv, i små terninger
En stor gulostskorpe, grovrevet
Bland det våte. Bland det tørre. Rør sammen. Ha i fyllet. Rør litt mer. Spa oppi former med to spiseskjeer.
Jeg fikk 16 stk, amerikansk størrelse
175 grader, nederste rille i 25-30 min.
__________________
Søster er lett å begeistre
Unger: 05 og 07. Gubbe: 77. Dugandes kone ønskes.
|