Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Ullmor sine 10 brødbaketips!

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 21-02-08, 20:36   #1
ullmor
... med mjuke pigger...
 
ullmor sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Innlegg: 2.585
ullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt likt
Standard

Ullmor sine 10 brødbaketips!

For å få høye og luftige brød bør du følge disse rådene:

1) minst halvparten av melmengden skal være hvetemel
2) bruk minst 1ts salt per brød
3) bruk olje, ca 1ss per brød
4) ved bruk av tørrgjær skal væsken være 40-50 grader
5) kna deigen 10 minutter for hånd (vet ikke hvor lenge hvis du bruker mixer)
6) forhev 45 minutter på et lunt og trekkfritt sted. Stekeovnen med bare lampa på er perfekt!
7) Ikke jobb mye med deigen etter førstegangsheving
8) etterhev minst 30 minutter
9) steke brødene på nederste rille hvis de er store og har lang steketid
10) prøv deg fram med temperaturen i din ovn. Ikke alle ovner steker likt og du må lære deg å kjenne din ovn.


Hvis du vil ha glatt og blank overflate kan du pensle med vann under stekingen, men vent til minst halve steketiden er gått.

Melk i brødene gir et mykt resultat, også skorpen

ullmor er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-02-08, 14:35   #2
Meta
Heldig
 
Meta sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 777
Meta er populærMeta er populærMeta er populær
Standard

Sv: Ullmor sine 10 brødbaketips!

takk for tips!

__________________
Meta er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-02-08, 14:49   #3
Mandarin
godt brukt
 
Mandarin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Der
Innlegg: 8.130
Blogginnlegg: 259
Mandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Ullmor sine 10 brødbaketips!

Har du en oppskrift på et godt grovt?

:må ha inn med tekje:

Mandarin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-02-08, 14:56   #4
Chanett
navnet sjemmer ingen
 
Chanett sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
Chanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt av
Standard

Sv: Ullmor sine 10 brødbaketips!

Dette er suppebrødet vårt. Smaker deilig med smør til suppe.

6 dl vann
2 ss olje
1 pk tørrgjær
2 ts salt
6 dl sammalt rug grov
ca 7 dl hvetemel


Forhev, etterhev og stek brødene på nederste rille i 30-35 min ved 200 grader.

Chanett er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-02-08, 14:58   #5
Mandarin
godt brukt
 
Mandarin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Der
Innlegg: 8.130
Blogginnlegg: 259
Mandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Ullmor sine 10 brødbaketips!

Opprinnelig lagt inn av Berglijot, her.

Dette er suppebrødet vårt. Smaker deilig med smør til suppe.

6 dl vann
2 ss olje
1 pk tørrgjær
2 ts salt
6 dl sammalt rug grov
ca 7 dl hvetemel


Forhev, etterhev og stek brødene på nederste rille i 30-35 min ved 200 grader.

Smaker kanskje godt med brunost også?

Tusen takk!

Mandarin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-02-08, 15:07   #6
Chanett
navnet sjemmer ingen
 
Chanett sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
Chanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt av
Standard

Sv: Ullmor sine 10 brødbaketips!

Opprinnelig lagt inn av Mandarin, her.

Smaker kanskje godt med brunost også?

Tusen takk!

Seølvsagt. Også med det fire frukter-syltetøyet i det høye glasset som de har på Meny. Ja, og med hjemmelaget jordbærsyltetøy.

Chanett er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:12.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no