Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Kokt kjøtt

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 18-09-07, 14:09   #1
Manitoba
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Kokt kjøtt

Tass smakte fårikål på søndag og han tok virkelig for seg av kjøttet (han fikk ikke så mye kål). Det var tydelig at han likte kokt kjøtt og vi har diskutert om det er noe vi bør servere oftere. Har dere forslag til oppskrifter med kokt kjøtt som egner seg for små barn og som ikke tar all verdens tid å lage? Vi kan evt. lage noe kvelden før og varme det dagen etter - så jeg tar gjerne i mot tips om noe mer tidkrevende retter også.

  Svar med sitat
Gammel 18-09-07, 14:17   #2
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kokt kjøtt

Gulasj er knallgodt og kan lages i store porsjoner og evt. fryses ned. Det lager seg selv. Lag feks. en stooor porsjon en søndag og la det koke i timesvis mens dere gjør andre ting.
Ellers elsker jeg Irish stew eller skotsk lapskaus, som vel er en blanding av fårikål og lapskaus med stoore biter i.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-07, 14:33   #3
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Kokt kjøtt

Lapskaus, lagd på salta og tørka lammekjøtt (gjerne rester fra spekekjøttlåret).

Supakjøtt.

(Salta) lammekjøtt i koke stykker. (Tror ikke dette også bør være tørket, husker ikke helt.)
Tørka gule-erter og byggryn vannes over natten.

Alt puttes i en gryte og dekkes med vann, kokes i en time. Ta oppi gulerøtter og kok ca 45 min til. Serveres med kokte poteter. Kan godt lages kvelden før og varmes neste dag. (jeg bruker å lage det som kveldsmat også ha det som "hurtig" middag neste dag.)

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-07, 15:00   #4
allium
Bare sær
 
allium sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.240
allium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kokt kjøtt

Jeg elsker lammefrikassé.

Trekk noe bra forpartkjøtt (bog er fint), halvannen times tid, i vann med salt, pepper og det grønne fra en purre.

Kraften lager du lys saus på. Så koker du noen grønnsaker (resten av purren, gulrøtter, kålrot, sellerirot...), danderer på fat sammen med kjøttet, og heller sausen over. Poteter til. :sulten:

Samme oppskrift kan brukes til høne også. Det blir billigere.

__________________
90 - 96 - 00

Forget your perfect offering, there is a crack in everything, that's how the light gets in.
allium er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:34.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no