Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Sausetråden

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 09-08-24, 20:07   #1
frukt
finner ut av mye
 
frukt sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2013
Innlegg: 25.095
Blogginnlegg: 267
frukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt av
Standard

Sausetråden

Jeg lager sjelden saus, og når jeg gjør det blir det som regel fra pose. Men her om dagen slo jeg til og laget avgolemone saus da vi skulle ha kveite. Og det var jo veldig godt, og ikke så vanskelig heller. Så kanskje man skulle gjort det litt oftere.
Har du en oppskrift på en sabla god saus du vil dele?

__________________
And I said to my body, softly, "I want to be your friend.
It took a long breath and replied, "I've been waiting my whole life for this."
~ Nayyirah Waheed ~
frukt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-08-24, 20:10   #2
frukt
finner ut av mye
 
frukt sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2013
Innlegg: 25.095
Blogginnlegg: 267
frukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Avgolemone
https://www.lemonandolives.com/avgol...recipe/#recipe

I Hellas brukes den til mye, lammefrikassé blant annet. Jeg synes den er veldig god til fisk.

__________________
And I said to my body, softly, "I want to be your friend.
It took a long breath and replied, "I've been waiting my whole life for this."
~ Nayyirah Waheed ~
frukt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-08-24, 22:16   #3
Magica
søt
 
Magica sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.680
Magica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Saus fra pose er sjeldent gitt. Jeg lager ikke så mye andre sauser enn hvit og brun saus. Mannen lager flere, f.eks rødvinssauser. Jeg har dessverre ikke oppskrift.

__________________
2001 - 2003 - 2014
Magica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-08-24, 22:57   #4
frukt
finner ut av mye
 
frukt sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2013
Innlegg: 25.095
Blogginnlegg: 267
frukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Denne viltsausen er det litt jobb å lage, men det er veldig god. Har hatt den til elgsteik.
https://gladkokken.no/oppskrifter/min-beste-viltsaus

__________________
And I said to my body, softly, "I want to be your friend.
It took a long breath and replied, "I've been waiting my whole life for this."
~ Nayyirah Waheed ~
frukt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-08-24, 22:59   #5
Syrinx
koko
 
Syrinx sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Ålesund
Innlegg: 9.741
Blogginnlegg: 52
Syrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Nydeleg saus med raudvin

---

Saus

1/4 raudlauk, finhakka
1 fedd kvitlauk, finhakka
1 ss smør
0,5 ss tomatpuré
1,5 dl rødvin
1,5 dl kjøttkraft/buljong
1 ss balsamicoeddik
1 ts sukker
0,5 ss Worcestershiresaus
Salt og pepar

Fres lauk og kvitlauk i smøret, ha i tomatpuré og la det frese 3-4 minutt før du har i vinen og lar det koke ca 5 minutt.

Ha i kraft, eddik, sukker og Worcestershiresaus, kok i 5 minutt. Sil over i ei ny gryte og kok vidare. No kan sausen putre ein halvtime-time, slik at den blir tjukk og god. Har du ikkje tid til det så kan du bruke 1/2 ts maisenna og jamne sausen med det.

Smak til med salt og pepar.

---

(Sausen er faktisk så god at ein kan ete det som eventuelt er att i gryta med skei. Har eg høyrd...)

__________________
Dårlige vitser har også livets rett.
Syrinx er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-08-24, 23:00   #6
frukt
finner ut av mye
 
frukt sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2013
Innlegg: 25.095
Blogginnlegg: 267
frukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

__________________
And I said to my body, softly, "I want to be your friend.
It took a long breath and replied, "I've been waiting my whole life for this."
~ Nayyirah Waheed ~
frukt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-08-24, 23:00   #7
Syrinx
koko
 
Syrinx sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Ålesund
Innlegg: 9.741
Blogginnlegg: 52
Syrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Saus til fisk (særkild god til torsk og kveite)

---
To finhakka sjalottlauk
1 ss smør
1-2 dl god eplejuice
Ein skvett sitronsaft
2-3 dl buljong
2 dl fløyte
---

Surr lauken blank i smøret. Hell i eplejuice og sitron og la koke inn til sirup. No skal buljongen i, la det koke inn til 1/4. Til slutt heller du i fløyte og lar det heile koke inn til sausen er passe tjukk. Eventuelt kan du spe med litt maizenna.

Smak til med salt og pepar. (Det gløymde eg, men buljongen var truleg salt nok så det gjorde ingenting.)

---

__________________
Dårlige vitser har også livets rett.
Syrinx er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-08-24, 23:02   #8
Syrinx
koko
 
Syrinx sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Ålesund
Innlegg: 9.741
Blogginnlegg: 52
Syrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Ganske så kjapp og enkel bearnaise


Du treng:

1 sjalottlauk (eller ein halv, liten vanleg lauk)
1 ts tørka estragon
2 ss kvitvinseddik
2 ss vann
150 gr meierismør
3 eggeplommer
Salt

Fres finhakka lauk saman med 1 ss smør på middels varme ca 1 minutt. Tilset estragon, kvitvinseddik og vatn og la det koke inn til det halve.

Smelt smøret

Ha eggeplommar i ein metall- eller glasbolle og bland inn løkblandinga.

Kok opp nokre cm vatn i ei panne og ta den av varmen.

Set bollen med egg- og laukblanding over den varme dampen, hugs å ikkje setje panna tilbake på varmen.

Tilset smøret i ein tynn stråle medan du vispar. Når sausen tjuknar er den klar til servering.

Dersom sausen ikkje blir tjukk tar du bollen vekk frå panna, kokar opp vatnet igjen og gjer som sist.

Smakt il med salt

---

NB: Ikkje bli frista til å la eggeblandinga stå over damp medan vatnet kokar. Då går det fort over styr og du sit med ei klumpete, dårleg eggerøre i staden for ein herleg, luftig saus.

__________________
Dårlige vitser har også livets rett.
Syrinx er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-08-24, 23:04   #9
frukt
finner ut av mye
 
frukt sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2013
Innlegg: 25.095
Blogginnlegg: 267
frukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Bearnaise tror jeg bare jeg har laget fra pose, så jeg skal teste den oppskriften ved en passende anledning.

__________________
And I said to my body, softly, "I want to be your friend.
It took a long breath and replied, "I've been waiting my whole life for this."
~ Nayyirah Waheed ~
frukt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-08-24, 23:09   #10
Syrinx
koko
 
Syrinx sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Ålesund
Innlegg: 9.741
Blogginnlegg: 52
Syrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Opprinnelig lagt inn av frukt, her.

Bearnaise tror jeg bare jeg har laget fra pose, så jeg skal teste den oppskriften ved en passende anledning.


Det er berre å glede seg. Heimelaga bearnaise er så godt.

__________________
Dårlige vitser har også livets rett.
Syrinx er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-08-24, 01:13   #11
frukt
finner ut av mye
 
frukt sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2013
Innlegg: 25.095
Blogginnlegg: 267
frukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Må kanskje ha biff med bearnaise til middag snart.

__________________
And I said to my body, softly, "I want to be your friend.
It took a long breath and replied, "I've been waiting my whole life for this."
~ Nayyirah Waheed ~
frukt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-08-24, 09:51   #12
Isolde
Øyboer
 
Isolde sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.896
Isolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Ofte lager jeg saus bare på feelingen. Veldig glad i soppsaus med fløte, litt fond og en skvett soyasaus for eksempel. Eller rødvinsaus bruker jeg litt sennep, sjarlottløk, fond, kanskje litt timian.

Av og til bare blander jeg litt fløte i stekepannen etter fisk/kjøtt er stekt.

Isolde er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 12-08-24, 10:52   #13
Malama
Bør lage seg en tittel selv
 
Malama sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: Sunnmøre!
Innlegg: 30.026
Malama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

jeg lager nesten bare skysaus. Altså når jeg har lagd kjøtt som er stekt i ovnen somregel. Da siler jeg av skyen, blander i melblanding og smaker til med krydder.

Etter steking i stekepannen bruker jeg somregel bare stekeskyen/fettet som det er, men kunne nok med fordel vært flinkere til å tilsette en fløteskvett og/eller llitt mel for tykkelse der også sånnsett.

__________________
Storebror, aug -08 og Mellomsøster feb -11 og lillesøster des -15
Malama er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 12-08-24, 10:54   #14
frukt
finner ut av mye
 
frukt sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2013
Innlegg: 25.095
Blogginnlegg: 267
frukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Der var lurt, Malama.

__________________
And I said to my body, softly, "I want to be your friend.
It took a long breath and replied, "I've been waiting my whole life for this."
~ Nayyirah Waheed ~
frukt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 12-08-24, 11:04   #15
Syrinx
koko
 
Syrinx sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Ålesund
Innlegg: 9.741
Blogginnlegg: 52
Syrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

I mørke sausar er eit tips å ha i ein skvett soyasaus for salt og umami.

__________________
Dårlige vitser har også livets rett.
Syrinx er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 12-08-24, 11:10   #16
Malama
Bør lage seg en tittel selv
 
Malama sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: Sunnmøre!
Innlegg: 30.026
Malama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sausetråden

Det tipset skal jeg ta med meg

__________________
Storebror, aug -08 og Mellomsøster feb -11 og lillesøster des -15
Malama er aktiv nå   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:19.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no