|
Glitterchicks film- og musikkforum Film, tv-serier og musikk |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Matvareindustriens hemmeligheterPå NRK2 i kveld, kl. 19.45, sånn i tilfelle noen vil se det. Jeg og mannen skal, har hørt mye bra om den.
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. Sist redigert av Dixie Diner : 02-01-13 kl 19:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.680
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheterHar satt på opptak, så det skulle komme.
__________________
05 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Permakulturell
|
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheterLenke som gjelder et par timer til: http://tv.nrk.no/direkte/nrk2#start=19:43:53
__________________
"Vi leser for å vite at vi ikke er alene." C.S. Lewis |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.680
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheterInteressant og egentlig ikke overraskende.
__________________
05 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.680
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheterTenker på all biffen og kyllingene jeg har spist i de 8 årene jeg bodde i USA. Huff! Frister ikke å spise mer "vanlig" kjøtt.
__________________
05 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheter
Ingen problem whatsoever å la være. Jeg lover. Jeg krymper meg over at så mange (de fleste) ikke bryr seg det pøkk om hvor maten kommer fra. Jeg har jo ikke spist noe animalsk på straks 2 år, men nå fikk jeg en ekstra liten dytt for å kutte ut/veldig ned på usunn mat og. Farvel Cola! Hallo enda mer frukt og grønt.
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Keep calm and trot on
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheterJeg bryr meg veldig om hvor maten kommer fra, selv om jeg spiser animalske produkter, altså. Utfra det programmet er det jo mye værre å tylle i seg soya, enn å spise en lykkelig gris i ny og ne. Alt handler om nyanser
__________________
Snupsen -05 og Rusket -10 Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Glamorøs
|
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheterJeg kommer heller ikke til å slutte å spise animalske produkter på bakgrunn av dette, men jeg kommer til å være enda mer påpasselig på at maten jeg spiser er etisk produsert, både med tanke på dyrevelferd og bærekraftig utvikling. Jeg kommer til å enytte meg enda mer av småprodusenter på bondens marked. Jeg syns fair trade er mer viktig enn organisk mat, mer viktig enn kortreist mat ( man kan selvsagt finne alle tre i ett innimellom også) og syns det er et paradoks at mange ser ut til å bry seg mer om dyr enn mennesker.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ringskrømt
|
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheter
Du tar jo helt av.
__________________
2003 2007 2009 2011 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheter
__________________
Småen 2010, Knøttet 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheterTror jeg har sett denne før. Jeg tror rett og slett ikke jeg kan la være å spise animalsk mat, er redd det vil ende med næringsmangel med min uoptimale fordøyelse. Men jeg har blitt mye mer opptatt av levekårene til dyra jeg spiser. Både av hensyn til dem, men også av rent egoistiske grunner. Jeg er helt overbevist om at dyr som lever usunt blir usunn mat for oss. Dyr som ikke får frisk luft, ikke får bevege seg, ikke får mat de er tilpasset for å spise, blir usunne og ingen god matkilde for oss. Det er alt for mange dyr som står i bås og proppes med mais, soya, raps og verre ting, som egentlig skulle vært ute og spist gress. Dette påvirker fettet i dyra, det blir for mye omega-6 i forhold til omega-3. Det gir inflammasjon i kroppen og det er ikke bra hverken for dem eller oss. |
![]() |
![]() |
#16 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheterJa, Grøstad gris, det er sant. Er bare veldig begrenset med Grøstadprodukter i butikkene jeg frekventerer. Jeg innrømmer å ha spist Stange kylling. Nå har jeg faktisk funnet Holte gård som har økoligisk kylling. Men så var det å få tak i det, da. |
![]() |
![]() |
#18 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Matvareindustriens hemmeligheter"I februar 2000 ble gårdsslakteriet på Holte Gård registrert og godkjent – og er i dag landets eneste private småskala-slakteri på fjørfe.En fordel med et eget slakteri på gården er at fuglene slipper transport over lange avstander. Dette minsker skader på fuglene og utsetter dem for mindre stress.Ved slakting hentes fuglene til slakteriet flere ganger om dagen for at de skal tilbringe kortest mulig tid i transportkassene. Minst mulig stress og lidelser på fuglene er positivt for strukturen og smaken på kjøttet.En fordel for fuglene er at de slaktes manuelt og slipper å henge levende etter beina på et transportband før avliving. Hos oss legges fuglene manuelt i en elektrisk avliver, som bedøver dem før de avlives." |
![]() |
![]() |
|
|