Nøttebrød på 2 minutter!
Denne oppskriften fant jeg inne på lavkarbo.no, prøvde den nettopp ut og den er helt genial! Det smaker jo litt av nøtter, men mer som et nøttebrød. Smaker overhodet ikke egg, og det er fryktelig godt med smør og ost på. For de som har smakt Nille sine nutty cheese-muffins, dette smakte ganske likt og tar mye kortere tid å lage. Jeg maler hele mandelposen om gangen og har det i en boks i kjøleskapet. Veldig greit om man har glemt å kjøpe brød og må ha noe der og da, dessuten er det ikke noen skumle ingredienser i dette her.
De kan forresten brukes som burgerbrød også, om man lager dem tykke. Jeg laget brødet ca. 3 cm tykt, og kunne fint dele det i to på langs.
1 dl malte mandler
25 gram smeltet smør
1 egg
Litt salt
Jeg brukte også en ss med Fiberhusk i røren, vet ikke hvordan det blir uten det, men folk har jo skrytt av oppskriften uten, så.
Bland alt godt sammen og bre røren utover et bakepapir, klipp det til så det passer på en tallerken. Bre røren så tynt du vil, jeg hadde den litt tykk. Det blir en stor "skive" som du kan dele opp i mindre deler etterpå.
Nukes i mikroen i 2 minutter. La det avkjøle litt, og server med godt pålegg.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Sist redigert av Dixie Diner : 25-11-09 kl 17:00.
|