Nydelige matmuffins
Jeg fikk en oppskrift av Stikka i går, og må bare takke henne!! Jeg endret litt på den da, så her er min versjon. Laget dem tidligere idag og herlighet noe så godt! Jeg ville helst brukt siktet spelt men hadde ikke, så da ble det siktet hvete istedet. Pytt pytt, det er så mye sunt i disse allikevel:
4 egg
8 dl mel (jeg blandet siktet hvete og grovbakst 50/50)
1 beger kesam (den magre inneholder mest proteiner)
2 ts bakepulver
1 ts salt
Melk til å spe røren med
Hvitløk
Bland sammen kesam og egg og ha i presset hvitløk (jeg brukte 5 fedd), elsker hvitløk). Ha i melet, bakepulveret og saltet. Ha i masse oregano om du liker det, timian er også godt.
Rør godt og spe med melk om røra er for tykk. Det trengs kanskje ikke, for røra skal være VEEELDIG tykk!
Tilsett grønnsaker, ost, skinke og annet du måtte ønske å ha i. Jeg hadde i dette:
*Revet ost, blanding av 4 oster fra Tine, en hel boks
*Revne gulrøtter, 2 stk
*1 hakket rødløk
*1 hakket rød paprika
*1 stor hakket purre
*Ca. et halvt glass fetaost, smuldret (helte av oljen først)
*20-25 sorte oliven, hakkede
Rør godt. Ha røra i store muffinsformer. Jeg bruker muffinsbrett og fikk 18 store muffins utav denne røra. Stek dem i ca. en halvtime på 175 grader. Ta ut en muffin og sjekk at den ikke er for deigete (de skal være LITT deigete) før du tar ut resten.
OPPDATERT:
Idag laget jeg disse med tacosaus i røra. Hadde i:
*1 stor purre
*1 stor løk
*1 rød paprika
*1 hel kinesisk hvitløk
*250 gram revet ost
*Oregano, salt, pepper, paprika, hvitløkspulver
*1/2 STORT glass Santa Maria tacosaus
I tillegg brukte jeg sikkert kun 4-5 dl mel, bare tok det oppi skjevis mens maskinen gikk helt til jeg syntes konsistensen ble fast nok. Måtte steke dem enda lenger (40-45 minutter?) men til gjengjeld ble de ENDA bedre, saftigere! Og pga. tacosausen ble fargen guloransje. 
Sist redigert av Dixie Diner : 27-02-08 kl 17:46.
|